DuList IN

BLAGDAN DJECE I FILMA Završila Ljetna škola filma Šipan!

BLAGDAN DJECE I FILMA Završila Ljetna škola filma Šipan!

Ljetna škola filma Šipan već dvanaest godina započinje 4. kolovoza, dan uoči velikog nacionalnog blagdana, Dana pobjede i domovinske zahvalnost a završava opet uoči isto tako velikog vjerskog i državnog blagdana Velike Gospe.

Međutim upravo taj završetak 14. kolovoza, na Šipanu je kroz ovih dvanaest godina postao više od praznika, više od blagdana. Postao je blagdan filma i djece jer upravo to večer prikazuju se radovi svih radionica Ljetne škole filma Šipan. Večer je to prepuna iščekivanja, ponosa i oduševljenja.

Tako je bilo i ovaj put. U organizaciji Mira Bronzića i Nilsa Neuberta ove godine 39 djece radilo je u 3 radionice. Radionicu fotografije vodio je Đuro Margaretić a prikazali su nam razigrane igre i efekte s vodenim balonima i bojama. Na samoj prezentaciji radova izveli su i mali performans gdje su svim prisutnim prikazali jednu od tehnika s kojom su radili pa su tako voditelji programa do kraja ostali obojani u šareno.

Nakon fotografa na red su došli mladi animatori i ove godine vođeni od strane Mirana Dilberovića. Njihov uradak u formi digitalne animacije zove se „Ekipa s mula“ a upravo veliki muo u Šipanskoj luci podloga je na kojoj se odvija čarolija i raznorazne zgode i nezgode koje su proizveli mladi animatori.

I na kraju na svoje su došli i polaznici radionice igranog filma. Pod mentorstvom Andree Šteke, Marka Mikšića i Erola Zubčevića ove godine pripremili su nam pravi dječji film simpatičnog naslova „Kipuj“ koji govori o vječitom sukobu generacija. Kako to obično biva mlađi su starijima samo opterečenje i smetaju im u svemu. Najradije bi ih se riješili…ali i mlađi su lukavi i imaju svoje adute…

Predivnu večer u Šipanskoj luci zaključilo je jedno malo iznenađenje s kojim su Miro Bronzić i Nils Neubert u ime škole filma Šipan zaželjeli sretan odlazak u mirovinu gosparu Stijepu Koporčiću koji je, kako su rekli, bio i njihov učitelja ali i učitelj svih generacija Ljetne škole filma Šipan.

 

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist