Aktualno

Bivši suradnik optužuje ministricu kulture za sustavne pronevjere novca iz EU-a

nina obuljen korzinek006

Europski tužitelji u kontaktu su s bivšim suradnikom ministrice kulture. Teško je optužuje za sustavne pronevjere novca iz EU-a, kako otkriva Nacional u novom broju. 

‘Želim znati s kim razgovaram, koja je hijerarhija te osobe i ovlasti. Ponovo imam sve original dokumente i radi se o financijskim sredstvima iz EU – Fond solidarnosti’, napisao je to u e-mailu upućenom EPPO-u 7. siječnja 2022. svjedok koji ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek teško optužuje da je glava hobotnice odgovorne za sustavnu zloporabu i nenamjensko trošenje novca koji je Hrvatskoj doniran za obnovu od potresa.

Nacional je dobio na uvid dio prepiske te osobe s EPPO-om i doznao eksplozivne detalje koje je ta osoba ispričala o neposrednim saznanjima o spornom trošenju EU novca u procesu obnove od potresa u dijelu kojim je rukovodila Nina Obuljen Koržinek, u iskazu koji je još 15. veljače 2022. dala u uredu EPPO-a u Zagrebu.

Pročitajte još

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

Dulist

Svjetski poznata hotelska grupacija koja je prisutna i na hrvatskom tržištu ulazi na zahtjevno tržište Saudijske Arabije

Dulist

OBRAZOVANJE MINISTARA Imamo šest doktora znanosti, jedan novi školovan u SAD-u

Dulist