Aktualno

Biskupijski susret mladih u Pridvorju

Sedmi Biskupijski susret mladih Dubrovačke biskupije održat će se u subotu 6. svibnja u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju pod geslom “Tražite i naći ćete” (Lk 11, 9).

Na susretu mogu sudjelovati svi mladi od 15 do 35 godina (I. srednje i stariji). Prijave su moguće putem obrasca (https://forms.gle/SyjeA6esjJeqmHAU9) koji se nalazi na društvenim mrežama Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije i preko župnika do 3. svibnja.

„Na poseban način Crkva je uvijek računala na mlade, na njihov mladenački entuzijazam, na njihovu čistu i iskrenu zaljubljenost u Gospodina i stoga Crkva veliki dio svoga angažmana ulaže u pastoral mladih. Jedan od temeljnih programa svih pastorala mladih su upravo susreti mladih koji se održavaju na četiri razine: svjetskoj, nacionalnoj, biskupijskoj i župnoj“, objašnjavaju organizatori – Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije – te pozivaju mlade da se prijave i sudjeluju.

„Biskupijski susret mladih (BSM) prilika da se svi mladi iz naših župa iz svih naših dekanata okupe na jednom mjestu zajedno s biskupom kako bi slavili Gospodina, družili se, promišljali o vlastitom poslanju te se bolje upoznali. Ovakvi susreti omogućavaju veće povezivanje mladih iz različitih dijelova biskupije koji se nemaju priliku u drugim kontekstima susresti i upoznati, kako bi zajedno razmijenili iskustva, ideje, promišljali ali i bodrili se, te jedni druge poticali za još gorljiviji angažman u svojim župama. Jer svatko od nas ima svoju njivu na kojoj je pozvan biti radnikom.“

Okvirni program biskupijskog susreta mladih u Pridvorju:

11:30 okupljanje u Luci Gruž i polazak prema Pridvorju
10:00 okupljanje u pristaništu Orebić i polazak prema Pridvorju

12:30 dolazak u samostan u Pridvorju i ručak
13:30 podjela u grupe i kateheza
15:00 svjedočanstvo
15:30 zabavni program
17:00 duhovni nagovor
17:45 sveta misa koju predslavi biskup
18:45 povratak kućama

Foto: Ilustracija/Pixabay

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist