Aktualno

Biskupijski susret mladih u Pridvorju

Sedmi Biskupijski susret mladih Dubrovačke biskupije održat će se u subotu 6. svibnja u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju pod geslom “Tražite i naći ćete” (Lk 11, 9).

Na susretu mogu sudjelovati svi mladi od 15 do 35 godina (I. srednje i stariji). Prijave su moguće putem obrasca (https://forms.gle/SyjeA6esjJeqmHAU9) koji se nalazi na društvenim mrežama Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije i preko župnika do 3. svibnja.

„Na poseban način Crkva je uvijek računala na mlade, na njihov mladenački entuzijazam, na njihovu čistu i iskrenu zaljubljenost u Gospodina i stoga Crkva veliki dio svoga angažmana ulaže u pastoral mladih. Jedan od temeljnih programa svih pastorala mladih su upravo susreti mladih koji se održavaju na četiri razine: svjetskoj, nacionalnoj, biskupijskoj i župnoj“, objašnjavaju organizatori – Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije – te pozivaju mlade da se prijave i sudjeluju.

„Biskupijski susret mladih (BSM) prilika da se svi mladi iz naših župa iz svih naših dekanata okupe na jednom mjestu zajedno s biskupom kako bi slavili Gospodina, družili se, promišljali o vlastitom poslanju te se bolje upoznali. Ovakvi susreti omogućavaju veće povezivanje mladih iz različitih dijelova biskupije koji se nemaju priliku u drugim kontekstima susresti i upoznati, kako bi zajedno razmijenili iskustva, ideje, promišljali ali i bodrili se, te jedni druge poticali za još gorljiviji angažman u svojim župama. Jer svatko od nas ima svoju njivu na kojoj je pozvan biti radnikom.“

Okvirni program biskupijskog susreta mladih u Pridvorju:

11:30 okupljanje u Luci Gruž i polazak prema Pridvorju
10:00 okupljanje u pristaništu Orebić i polazak prema Pridvorju

12:30 dolazak u samostan u Pridvorju i ručak
13:30 podjela u grupe i kateheza
15:00 svjedočanstvo
15:30 zabavni program
17:00 duhovni nagovor
17:45 sveta misa koju predslavi biskup
18:45 povratak kućama

Foto: Ilustracija/Pixabay

Pročitajte još

Naoružajte se strpljenjem, kolone su prema Župi

Dulist

Pravosudni službenici u štrajku, traže povećanje plaća

Dulist

Grad dodijelio stan za potrebe gostujućih liječnika dubrovačke bolnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija