Sport

BILO JE NAPETO Perišić spasio ‘Vatrene’ od poraza, remizirali protiv Češke

BILO JE NAPETO Perišić spasio 'Vatrene' od poraza, remizirali protiv Češke

Hrvatska je odigrala 1:1 protiv Češke u drugom kolu skupine D Europskog prvenstva. Hrvatsku je od poraza spasio Ivan Perišić sjajnim golom u 47. minuti. Češka je povela u 37. minuti golom Patrika Schicka iz jedanasterca, kojeg je skrivio Dejan Lovren, piše Index.

Zlatko Dalić napravio je dvije promjene u odnosu na poraz od Engleske (1:0). Marcelo Brozović ispao je iz prvih 11, a umjesto njega zaigrao je Josip Brekalo. Andrej Kramarić je s pozicije desnog krila pomaknut na svoju prirodnu poziciju polušpice. Uz to, Dejan Lovren se vratio u prvi sastav, a Duje Ćaleta-Car preselio na klupu.

Češka bolje otvorila pa povela iz penala

Napad Hrvatske predvodio je Ante Rebić kao istureni napadač. Dalić je Ivana Perišića prebacio na desnu stranu, dok je lijevo krenuo Brekalo. Međutim, Češka se u uvodnim minutama utakmice pokazala kao bolji takmac. Kombinatorika u napadu Čeha bila je na trenutke neuhvatljiva za hrvatsku obranu. U 18. minuti Jankto, Souček i Darida stvorili su nered ispred Livakovića. Schick je imao priliku s pet metara šutirati, međutim, nije dobro zahvatio loptu u završnici.

Hrvatska je prvi put ozbiljnije zaprijetila u 21. minuti. Rebić je skoro uspio zabiti iz napucane lopte s vrha šesnaesterca. Riskantan pas češke obrane skoro je presjekao Rebić kojeg je vratar Vaclik napucao u panici. Lopta je otišla preko gola. Dvije minute kasnije Perišić je na 12-13 metara ostao sam na udarcu, ali bilo je to preslabo i ravno u Vaclika. Prethodila je kombinacija iz kornera s Modrićem.

U 33. minuti španjolski sudac Cerro Grande uz pomoć VAR-a dosuđuje kazneni udarac za Češku. Patrik Schick je ostao ležati krvav u kaznenom prostoru Hrvatske. Bio je u skoku s Lovrenom koji ga je udario laktom po licu i nakon VAR provjere Češka je dobila prigodu za vodstvo. Schick je potom u 37. minuti mirno realizirao i zabio svoj treći gol na ovom Europskom prvenstvu.

U 39. minuti Ante Rebić je odmah mogao izjednačiti. Izašao je sam iskosa na Vaclika iskosa i sa 7-8 metara snažno opalio po golu. Završilo je neprecizno.

Dalić napravio zamjene, Hrvatska se vratila golčinom Perišića

U drugo poluvrijeme Dalić je krenuo s dvije promjene. Izveo je Antu Rebića i uveo Brunu Petkovića, a s terena je povukao Brekala i uveo Luku Ivanušeca.

To je pokrenulo neku drugačiju Hrvatsku i naplata je stigla već u 47. minuti. Ivan Perišić se sletio po lijevoj strani, namjestio se na udarac i zakucao desnom nogom u suprotni kut Vaclika za 1:1. Ovo je bio klasični gol sjajnog Perišića, koji iz ovakvih pozicija često pogađa kada je najvažnije. Asistirao mu je Andrej Kramarić.

Hrvatska je nakon toga krenula napadati. U nekoliko navrata našla se u kaznenom prostoru protivnika, no izostajalo je to zadnje dodavanje koje bi otvorilo pravu prigodu za preokret. Bruno Petković imao je dobru priliku u 89. minuti. Šutirao je s 5-6 metara, no Tomas Kalas je to blokirao i izbio u korner u posljednjem trenutku.

Hrvatska nije uspjela doći do pogotka koji bi joj donio važna tri boda pa će o prolasku skupine odlučivati u zadnjem kolu.

Hrvatska u 22. lipnja (utorak) igra protiv Škotske od 18 sati. Češka igra protiv Engleske u istom terminu.

Foto: Twitter/HNS

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr