Sport

Bijač: Čudesno! Joković: Ispisali smo povijest! Kobešćak: Nismo rekli zadnju!

Bijač: Čudesno! Joković: Ispisali smo povijest! Kobešćak: Nismo rekli zadnju!

Ovo je čudesan rezultat! Izuzetno sam ponosan na ovu generaciju koja je ušla u povijest. Ovo što smo napravili će teško ikad više itko ponoviti. Svi u Dubrovniku pa i u Hrvatskoj mogu biti ponosni na ono što smo ostvarili-izjavio je za DuList nakon proslave osvojenog Superkupa Europe kapetan Juga CO Marko Bijač, prvi i jedini kapetan momčadi u povijesti kluba koji je u istoj sezoni podigao čak pet različitih trofeja.

Savršeno smo analizirali vrlo dobru Bresciu i dugo se spremali za njih. Kontrolirali smo igru savršeno, posebno u obrani. Nismo im ostavili ni najmanje prostora na svom bazenu, a koristili smo sve što su nam ponudili. Većina nas je odigrala već dosta ovakvih utakmica i znali smo što nas čeka i što Brescia ovdje može ponuditi. Pobjeda od samog početka nije došla u pitanje – rekao je Bijač.

-Ne znam kad smo zadnji put tako moćno izdomonirali protivnika kao večeras. Povijest je stvorena, sad neka nas drugi stignu. Prvi Superkup mi je drag, ali je ovaj poseban, ovo je možda malo veći uspjeh, jer je ostvaren doma, i kao peti trofej -kazao je za DuList sjajni Jugov prvotimac Maro Joković, koji je jedini uspio s Jugom osvojiti dva trofeja Superkupa Europe, 2006. i 2016. godine.

-Poraz od Recca nas je prizemljio i vidjeli smo da nismo nepobjedivi. Na nama je bio enorman pritisak, zbog povijesne utakmice, nije bilo lako. Dosta smo kasno ušli u ritam u ovoj sezoni, a prosinac je uvijek jako nezgodan, jer već u nedjelju imamo Kup. Kao da smo sve riješili, a opet sve počinje. Moramo zadržati visok nivo igre – mišljenja je Joković.

-Fantastičan osjećaj! Odigrali smo sjajno, posebno u obrani. Ovo je bila naša najbolja utakmica sezone, pogodili smo formu protiv protivnika protiv kojeg nismo očekivali ovoliku dominaciju. Zbilja smo od starta do kraja izgledali kompaktno da Brescia nije imala šanse – izjavio je nakon osvajanja Superkupa Europe Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

-Velike čestitke igračima, i klubu koji je imao snage i mogućnosti zadržati ovu momčad. To je bila ideja, da se svi nagrade još jednim trofejem. Isplatilo se šest mjeseci analize. Mislio sam da smo se u jednom trenutku i preforsirali, pregorili koliko smo se pripremali, ali urodilo je plodom. Sad smo tu priču zatvorili, i dobro da jesmo, jer je najveći pritisak bio baš za ovaj trofej. Sad se možemo okrenuti novoj sezoni, a za dva dana nam slijedi obrana Kupa pa put u Barcelonu. Ova momčad nije rekla zadnje, jer nećemo stati na ovome. Ovo je velika momčad pred kojom je još puno dobroga – zaključio je Kobešćak.

Pročitajte još

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist