SportUrednički izbor

BIG GAME FISHING ‘Čisti gust, riba na ribu, što se rijetko viđa!’

BIG GAME FISHING 'Čisti gust, riba na ribu, što se rijetko viđa!'

Strastveni ribolovci i zaljubljenici u more večeras su velikim slavljem u restoranu Orka proslavili završetak natjecanja Big Game Fishing, a Maro Sekula, predsjednik Big Game Dubrovnik, domaćin i organizator u Big Game ribolovu na veliku ribu koji se zadnja tri dana organizirao u dubrovačkom akvatoriju otkrio nam je i dojmove s natjecanja…

– Imali smo deset hrvatskih posada koje su se borile za titulu prvaka, prvo mjesto je pripalo ekipi Korta iz Kaštela, druga je ekipa Bova, isto iz Kaštela,  za koju nastupa naš sugrađanin Pero Šare i treća je ekipa iz Orebića prevođena Matom Violićem Matuškom – rekao nam je Sekulo.

– Ukupno je pobjednik u tri dana uhitio osam tuna. Znači, prema pravilima natjecanja, isključivo se riba puštala natrag u more, niti jedna nije izvađena iz mora. Inače, riba mora biti veća od metra, osim luca i lampuge koje smo smjeli izvući vanka i vagati. Pobjednici, ekipa ‘Korta’ kapetana Gordana Svaline, uhitili su osam ozbiljnih tuna, dakle od 30, 40 kila pa naprijed, i zasluženo su osvojili svoje prvo mjesto. Ujedno su i članovi reprezentacije koja ide u Senegal braniti boje Hrvatske – rekao nam je Maro Sekula, a dodao i to kako ih je svih tri dana pratilo izvrsno vrijeme, s odličnim vremenskim uvjetima i ‘solidno ribe’!

Ante Karačić iz pobjedničke ekipe ‘Korte’ istaknuo nam je kako je prvenstvo bilo sjajno i izazovno’, te kako su ulovili čak osam tuna. Uz napomenu, kroz osmijeh, kako imaju ‘pridruženog člana’ iz Kaštela.

– Treći dan je bio čisti gust, riba na ribu, što se rijetko viđa! Svaki minut smo gustali – rekao nam je Karačić usred veselja.

– Lovilo se, bilo je dobro! – zaključak je ovog iznimnog dana naših ‘big game’ ribolovaca. Ostavili smo ih u pjesmi i veselju…

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist