Aktualno

‘BEZ VAS NEMA NI UDRUGE NI ZNANJA’ Učenicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti podijeljene diplome

Svečano je bilo u utorak navečer na taraci ljetnikovca Bunić Kaboga gdje je upriličena dodjela diploma učenicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti za školsku godinu 2020./2021. Dodjeli su prisustvovali i učenici koji su dobili stipendiju zaklade Caboga Stiftung koja je generalni sponzor Udruge.
Prema riječima Ivone Milić Beran, ovaj susret upriličen je nakon dvije godine rada tako da su večeras neki od učenika prvi put uživo vidjeli svoje profesore, ali i osnivače udruge te one koji podržavaju njen rad.
-Svi smo danas ovdje jednako važni, i mi koji smo ovo organizirali, i oni koji su nas prepoznali, ali i učenici, profesori i njihovi roditelji koji podržavaju naš rad. Bez roditelja koji su usmjerili našu djecu prema znanju nema ni udruge ni znanja, bez djece koja su prihvatila taj smjer koji su im dali roditelji ne možemo ići naprijed. Nadam se da udruga pomaže u vašem nastojanju da imate veća znanja nego što dobijete u regularnom školovanju – rekla je Milić Beran. Također je istaknula kako bez podrške gospara Iva Felnera i gospođe i gospara Vetme, koji su prepoznali njihovu ideju još i prije upisa bilo kojeg učenika ne bi ni krenuli na ovo putovanje. Također, rezultati ne bi bili mogući bez profesora Selme Čustović, Lucie Emanuele, Marlene Ćukteraš, Romane Capor, Marine Marege i Marija Puškarića.
Na svečanost su došli i stipendisti zaklade, učenici ove udruge koji su danas studenti na fakultetima većinom u Zagrebu.
Inače, Udruga za promicanje prirodnih znanosti djeluje od 2015. godine te od tada aktivno djeluje u području prirodnih znanosti i pruža učenicima priliku da kroz predavanja i radionice stječu znanja i prakse. Udruga omogućuje mladima da kroz predavanja pristupe sadržajima, materijalima, naprednim znanjima čak i više godina unaprijed kako bi bili spremniji za željeni fakultet.
Udruga će nastaviti i od sljedeće školske godine s predavanjima kroz koja učenici uče i proširuju svoje znanje. Učenici od sedmih razreda osnovne škole do trećeg razreda srednje škole imaju mogućnost prisustvovati predavanjima iz matematike, fizike, kemije i biologije.
Svi zainteresirani mogu se pridružiti i biti dio jedne lijepe znanstvene priče.

Pročitajte još

Sanja Putica o ‘Putevima bokeljskih Hrvata’: Cilj je potaknuti mlade na razmišljanje o identitetu i baštini

Dulist

[FOTO] POTREBICA O SVEČANOM BALU U FRANCUSKOJ ‘Ostao sam ugodno iznenađen kako su nas tretirali’

Dulist

ŠTO MISLITE? Ovo je novi izgled palmi u Stonu…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija