Aktualno

Betlehemsko svjetlo mira predano dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je tijekom noći na područje Dubrovačke biskupije i skauti Odreda sv. Benedikta predali su ga dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću na četvrtu nedjelju došašća 18. prosinca na misnom slavlju u Domu za starije osobe Dubrovnik. Bio je ovo ujedno prvi biskupov posjet domu tijekom kojeg je s korisnicima i osobljem slavio misu i čestitao svima Božić i novu godinu.

Biskup je okupljenima pojasnio što je to Betlehemsko svjetlo i kojim putem je ono stiglo iz Svete Zemlje do Dubrovnika. Isus Krist je svjetlo koje želi prosvijetliti naš život, kazao je te istaknuo kako je važno da imamo želju, volju, odluku da ga primimo u svoj život.

Tumačeći nedjeljni evanđeoski ulomak koji donosi Isusovu genealogiju dubrovački biskup je progovorio o  generacijama koje su nam prethodile naglasivši važnost vjere, nade i ljubavi koju smo primili kroz otajstvo dara vjere koja nam je predana i koju dugima predajemo, te po tome živimo. „Onda ima smisao ovaj život koji je lijep, ponekad i težak, ali je još i više u perspektivi vječnosti“, poučio je mons. Glasnović.

S biskupom je suslavio kapelan doma don Ivan Penava koji je na početku mise pozdravio biskupa, a nakon mise je biskup u njegovoj pratnji obišao i pozdravio i one korisnike koji nisu mogli sudjelovati na misi.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist