Kultura

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Rektorat DSO

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, održava se besplatna manifestacija ‘Cvjetni koncert’ 22. travnja u ambijentu đardina Ljetnikovca Crijević Pucić, na adresi Branitelja Dubrovnika 29.

Događaj će se obogatiti klasičnom glazbom, uz prekrasne cvjetne dekoracije koje će kreirati Kristina Skvrce, stvarajući čarobnu atmosferu u đardinu Ljetnikovca. Posjetitelji će se moći zasladiti posebno izrađenom Dubrovačkom tortom ukrašenom ušećerenim cvijećem.

Isto tako, u okviru Cvjetnog koncerta, u 18 sati, povjesničar umjetnosti Ivan Viđen, održat će inspirativno predavanje pod nazivom ‘Ladanje pred vratima Grada: Zanimljivosti iz povijesti Ljetnikovca’. Pružit će posjetiteljima uvid u bogatu prošlost ovog povijesnog lokaliteta.

Nakon predavanja, u 18.30 sati, posjetitelji će imati priliku uživati u vrhunskom glazbenom doživljaju uz izvedbu Gudačkog kvarteta DSO-a, kvartet čine Đana Kahriman na violini, Iva Vukić na violini, Šimun Končić na violi te Mihaela Martinović na violončelu.

Organizator koncerta je Turistička zajednica grada Dubrovnika koja dodaje da u se koncert neće održati u slučaju lošeg vremena.

Pročitajte još

Katarina Alamat Kusijanović dobitnica je prestižnog rezidencijalnog programa u Italiji

Dulist

OTVORENJE DJEČJE IZLOŽBE ‘Konavoske poprsnice’ ovog utorka u Zavičajnom muzeju Konavle

Dulist

GOSTOVANJE U DRŽIĆA Izvedena predstava ‘Tata’ u režiji Zorana Mužića

Dulist