Hrvatska

BEROŠ NAJAVIO ONKOLOŠKU UPUTNICU ‘Nakon pandemije slijede epidemije onkoloških i mentalnih bolesti’

BEROŠ NAJAVIO ONKOLOŠKU UPUTNICU 'Nakon pandemije slijede epidemije onkoloških i mentalnih bolesti'

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je na kongresu Futur Z onkološku uputnicu.
-Djelatnici Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dobili su zadatak, iznjedriti onkološku uputnicu, za onkološke bolesnike, koja će ubrzati sve elemente koji se odnose na dijagnostiku liječenja onkoloških bolesnika – najavio je Beroš.
Nadodao je da je od iznimne važnosti unaprijeđenje liječenja onkoloških bolesnika u Republici Hrvatskoj te je spomenuo kako je u nekoliko navrata govorio da nakon pandemije slijede epidemije onkoloških i mentalnih bolesti i da se prema tome mora napraviti iskorak.
-Radimo intenzivno na maksimalnom iskorištavanju kapaciteta. Poglavito onim elementima koji se odnose na najduže liste čekanja, poglavito mislim na onkološkim bolesnicima. Kad je riječ o prioritetnim listama čekanja, unaprijedili smo sustav te je sad moguće, osim prioritetnog naručivanja na dijagnostički specijalistički pregled, naručiti i za pojedinu dijagnostičku obradu što do sad nije bilo moguće – istaknuo je dalje.
Intervju se vodio na temu reforme zdravstva, praćenja ishoda liječenja, financijskog stanja u zdravstvu, listama čekanja te implementaciji Nacionalnog strateškog okvira u borbi protiv raka.
Novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti planira se u javnu raspravu uputiti za par tjedana, a u njemu će biti i odredba koja će uvjetovati mjerenje ishoda liječenja u pojedinim slučajevima.
Naime, tijekom ovog vikenda, 6. i 7. svibnja, odvija se uživo i online 8. Futur Z kongres u Opatiji, koji okuplja sve dionike zdravstvenog sustava u žustrim raspravama o trenutnoj situaciji u zdravstvenom sustavu s naglaskom na komunikaciju svih dionika. Tijekom dvodnevnog programa vodit će se rasprave na temu novih prijedloga, dosadašnjih poteza i novih izazova.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist