Grad

Bavarinu 800 tisuća kuna! Evo koliko je planirano za ostale gradske manifestacije

Bavarinu 800 tisuća kuna! Evo koliko je planirano za ostale gradske manifestacije

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, koja se održala u utorak, vijećnica DDS-a Slavica Grkeš, podijelila je s javnosti informaciju kako se za desetodnevni festival Bavarin planira izdvojiti čak 800 tisuća kuna iz proračuna Turističke zajednice Grada Dubrovnika namijenjene za organizaciju manifestacija u 2023. godini.

-Obrt koji uopće nije registriran u Dubrovniku dobio je nevjerojatnih 800 tisuća kuna. Pojedinci su mislili da je slučajno dodana jedna nula i da se radi o greški. Svi mi radimo, privređujemo, plaćamo boravišne pristojbe i turističke članarine pa i poreze na potrošnju, a netko tko organizira manifestaciju gdje dovodi redom ugostitelje, radnike i izvođače iz drugih gradova te čiji je obrt registriran u drugom gradu, dobije bespovratno 800 tisuća kuna – naglasila je Grkeš.

-Festival je bio dobar i uistinu je ocijenjen dobro, popraćen je među medijima. No, da mu treba dati 800 tisuća kuna, iskreno, kao član Turističkog vijeća, ne mislim da mu treba dati toliko. Sve što dalje rečem o ovome, bilo bi krivo jer Turističko vijeće još nije raspravljalo o ovoj temi – istaknuo je gradonačelnik Mato Franković.

Podsjetimo trodnevni street food festival Bavarin prvi put je predstavljen u Dubrovniku ove godine. U Lazaretima su u vremenu održavanja Good food festivala, u listopadu, kroz šest ugostiteljskih objekata nudili hranu domaćih chefova i restorana, a na menijima se moglo naći od burgera, plant based jela, do ribljih street food zalogaja te slastica.

Inače, zanimljivo je i istaknuti još neke iznose koji su više od dvostruko niži od onoga koji je planiran Bavarinu. Tako primjerice za tradicionalnu manifestaciju Du Motion – Runner’s Days Turistička zajednica Grada Dubrovnika planira izdvojiti 375 tisuća kuna, što je ujedno drugi najveći iznos. Nadalje, za festival Midsummer Scene 2023, ljetnu manifestaciju koja u Gradu traje desetak dana, u planu je izdvojiti 280 tisuća kuna, isto koliko i za cjelogodišnji program rada Dubrovačkog simfonijskog orkestra! Za Dubrovnik Jazz Outbreak 2023, Lazareti Fest, BAŠ BAŠtina i Klape na Stradunu planira se izdvojiti iznos od 50 tisuća kuna.
Najmanji iznos koji bi ove godine trebala dodijeliti TZ Grada Dubrovnika je 5 tisuća kuna namijenjena udruzi SOG za Renesansni vrt – interpretaciju baštine. Cijelokupnu listu planiranih sredstava možete pogledati ovdje.

Ukupan iznos koji gradska Turistička zajednica planira izdvojiti za manifestacije u sljedećoj godini je gotovo 3 milijuna kuna, odnosno nešto manje od 400 tisuća eura.

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist