Aktualno

BASELINE ‘Jedini poslujemo transparentno i legalno’

BASELINE 'Jedini poslujemo transparentno i legalno'

Dragi naši roditelji, korisnici, suradnici i šira javnosti. Posljednjih dana internetskim portalima kruže neistine o nama i radu kabineta Baseline. Osjećamo potrebu sa vama podijeliti istinu o radu i namjerama Kabineta – napisali su na svom Facebook profilu djelatnici Kabineta Baseline. 

Prenosimo objavu u cijelosti:

Kabinet Baseline osnovan je s ciljem pružanja rane intervencije i podrške dubrovačkoj djeci sa teškoćama i njihovim obiteljima. Mi, mlade i educirane stručnjakinje, na traženje i inicijativu roditelja, u želji da radimo posao za koji smo školovane i koji volimo raditi uložile smo svoje snage, materijalna sredstva i vrijeme da bi Baseline bio ono što sada jest – stručno mjesto drago djeci i roditeljima koje posluje po svim Zakonima i Pravilnicima. Realizacija amandmana 8 Gradskog vijeća iznesenog na posljednjoj sjednici o dodjeli 100.000KN kabinetu Baseline, zamišljena je tako da se roditelju po odrađenoj usluzi i izdanom računu subvencionira dio troškova.

Dakle, 100.000kn je namijenjeno isključivo roditeljima djece sa teškoćama u razvoju za edukacijsko-rehabilitacijske usluge u Dubrovniku. A zašto Baseline? Zato jer jedini posluje transparentno i legalno i može izdati račun za pružene usluge. Mišljenja smo da je ovaj amandman bio pravi potez da imućni Grad Dubrovnik pokaže socijalnu osjetljivost prema najpotrebitijim malim sugrađanima. I ovim putem zahvaljujemo predlagateljima i svim gradskim vijecnicima koji su jednoglasno podržali ovakav vid podrške obiteljima djece sa teškoćama u razvoju.

Smatramo da bi poništenjem ovog amandmana, kako je traženo, najveća šteta bila napravljena upravo roditeljima koji bi u tom slučaju morali nastaviti plaćati punu cijenu za usluge koje su prijeko potrebne njihovoj djeci. Roditeljima hvala na strpljenju i pozitivnim reakcijama koje nam svakodnevno upućuju. To nam je pokazatelj da činimo dobru stvar i motivacija za dalje.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist