Sport

Barakude večeras sa Španjolskom za finale!

Barakude večeras sa Španjolskom za finale!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petak navečer igra za finale Svjetskog prvenstva protiv Španjolske. Prema posljednjim informacijama HVS-a iz našeg tabora – dečki su spremni, zdravi, dobrog raspoloženja, ali i fokusirani na 32 minute koje su pred njima.
-Pripremu smo obavili, s našim video-analitičarem Pezom (Igor Pezelj) smo napravili sve najbitnije i detaljno – ističe za HVS Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije.
-Raduje ono što smo prikazali dosad i tako samo treba nastaviti, a što se Španjolske tiče, analizirali smo ih dobro. Već i u detalje. Obavili smo sastanke jučer i vjerujem da ćemo potpuno spremni dočekati utakmic – navodi dalje Tucak.
-Fokus je na konačnom cilju, a to je pobjeda. Nije bitno ako povedemo ili ako gubimo, igra se 32 minute, eventualni peterci, tko zna kako će to biti, ali ono što moramo napraviti svi, dati sve napore, pobijediti utakmicu i ući u finale. Znamo da će najvjerojatnije Španjolska krenuti na nas s M-zonom kako su to napravili i u polufinalu prošlog Svjetskog prvenstva u Gwangjuu. Onda se nismo snašli. Do te utakmice smo igrali najljepši vaterpolo od kako sam ja izbornik, da bi nas oni u jednom trenutku vodili 6:2 u Koreji. Završilo je 6:5. Godinu poslije smo izgubili i polufinale Europskog prvenstva, u Budimpešti, ali za jedan gol (8:9) – rekao je.
Na pitanje što sada očekuje ističe kako će sigurno početi s presingom na loptu nakon postignutog gola. -To su napravili Crnoj Gori. Na to ćemo se pripremiti, moramo se pripremiti dobro. Onda, u zadnjem dijelu obrane, hoće li prakticirati M-zonu ili se vraćati s naše napadačke lijeve strane kao što su radili u Tokiju. Pripremit ćemo se za oboje. Ono što mene izuzetno veseli što svi naši igrači mogu dati gol, što smo izuzetno napadački moćni ovaj put. Samo, moramo biti hladne glave, ne smiju nas ponijeti emocije, da “izletimo” iz našeg sustava jer ćemo se onda sučeliti s njihovim kontrama. Sjajna su reprezentacija, ali ja sam siguran da ih možemo pobijediti – optimistično će i realno, šef hrvatskog stručnog stožera.
Utakmicu Hrvatska – Španjolska možete od 19.30 gledati na HTV 2.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist