Sport

“Barakude” svladale i “Furiju”!

"Barakude" svladale i "Furiju"!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na vaterpolskom turniru na Olimpijskim igrama u Londonu nakon što su u napetoj završnici svladali Španjolsku s 8:7.

Napeto je bilo u posljednjim sekundama utakmice, kada je pri rezultatu 8:7 udarac Pereza naš vratar Pavić zaustavio na gol liniji, ali je ostalo nejasno je li lopta cijelim obujmom prešla liniju. Suci su odlučili da nije, pa su tako Hrvati mogli početi slaviti nova dva boda, dok su ogorčeni Španjolci okružili zapisnički stol.

Vrijedi napomenuti kako su naši vaterpolisti u trećoj četvrtini vodili su 6:3 i 7:4 nakon čega pogodak nisu postigli gotovo 13 minuta. Minutu i sedam sekundi prije kraja Sukno je realizirao peterac i bio je to pobjedonosni pogodak.
 

Hrvatska – Španjolska 8:7 (2:1, 3:2, 2:4, 1:0)
Water Polo Arena, London
Suci: Margeta (Slovenija), Koryzna (Poljska)
Hrvatska: Pavić (14 obrana), Burić (1), Bošković (1), Dobud (2), Joković, Buljubašić, Muslim, Bušlje (1), Sukno (2), Barać, Hinić (1), Obradović, Vićan. Izbornik: Ratko Rudić
Španjolska: Aguilar (10 obrana), Garcia Rodriguez, Martin, Sziranyi, Molina, Minguell (1), Mallarach, Espanol (4), Valles, Perrone (2), Perez, Garcia Gadea, Lopez. Izbornik: Rafael Aguilar
Peterci: Hrvatska 1/1, Španjolska 0/2

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist