Sport

‘Barakude’ s malim herojima šalju pozitivne poruke i osmijeh!

'Barakude' s malim herojima šalju pozitivne poruke i osmijeh!

Vaterpolski reprezentativci, uoči odlaska na Europsko prvenstvo i borbu za novu medalju, zajedno s mališanima iz udruge ‘Osmijeh Hrvatskoj’ šalju pozitivne poruke i misli.

Prijateljstvo velikih sportskih junaka i djece rođene s rascjepom usne ili nepca započelo je na nedavnom druženju, na kojem su zajedno osmislili pet poruka koje znače tako mnogo, a tako su jednostavne. Cilj ove pozitivne kampanje je što bolja socijalizacija ovih hrabrih mališana u društvu. Hrvatski vaterpolski savez, u suradnji s partnerima, prikuplja sredstva za nabavku videolaringoskopa, aparata koji olakšava operativno liječenje djece.

Kapetan Josip Pavić i Dora daruju Osmijeh samo za tebe! Prvotnu nervozu na snimanju zamijenila je pozitivna energija. Ivan Buljubašić i Franka poručuju: Osmijeh – lijepa riječ bez slova.

Osmijeh – bezbroj oblika, jedno značenje – ispisali su Maro Joković i Tea. Andro Bušlje i Vid poručuju Osmijeh je sve! U današnje vrijeme toliko rijetko viđen osmijeh je lijek, alat koji otvara sva vrata, lijepa gesta. Damir Burić i David poručuju Osmijeh – jedina stvar koju si svi mogu priuštiti!

Sreća, osmijeh i želje ovih hrabrih mališana našim su reprezentativcima uljepšali pripreme te im dali dodatnu snagu u borbi za novu medalju na Europskom prvenstvu, koje se u Beogradu igra od 10. do 23. siječnja 2016. Kampanju Osmijeh pomogli su HEP, PBZ Card, Pliva, Narodne novine, Excelsa, AURO DOMUS i Santa. Kampanju je snimio fotograf Goran Matijašec, a grafički uredio Grga Mirjanić.

Hrvatska udruga roditelja djece s rascjepom usne i/ili nepca – Osmijeh osnovana je s ciljem informiranja sadašnjih ali i budućih roditelja djece s rascjepom usne i/ili nepca, o mogućnostima liječenja, pravima koja imaju od zdravstvene skrbi i njege do završetka liječenja, a u svrhu maksimalne rehabilitacije osoba s rascjepom usne i/ili nepca. Simbolično rečeno, cilj osnivanja Udruge vraćanje je osmjeha na dječja lica.

Ovo je prva udruga takve vrste u Hrvatskoj. Udruga nije nastala kako bi se djeca s rascjepom na bilo kakav način označavala i odvajala od druge djece, upravo suprotno; osnovana je kako bi im se omogućilo što ljepše djetinjstvo, boravci u bolnici ugodniji te operacije bezbolnije.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist