PolitikaUrednički izbor

Barač poručio na Facebooku: Otpuzao sam kroz prljavštinu do slobode

Barač poručio na Facebooku: Otpuzao sam kroz prljavštinu do slobode

Do slobode je otpuzao kroz petstotinjak metara prljavštine koja tako smrdi na sranje da to ne mogu ni zamisliti, ili možda jednostavno ne želim. Pet stotina metara… to je dužina pet nogometnih igrališta, tek pola milje – citat je kojeg je donedavni predsjednik dubrovačkog SDP-a i njihov kandidat za prvog čovjeka Grada Jadran Barač objavio u utorak na svom Facebook profilu.

Ovom napisu ne bi pridali previše pažnje da nije riječ o ulomku iz filma ‘Iskupljenje u Shawshanku’ iz 1994., nastalom prema romanu Stephena Kinga, ‘Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku’, a u kojem glavni protagonist Andy Dufresne kojeg je utjelovio Tim Robbins bježi iz zloglasnog zatvora Shawshank. I sam Barač proteklog vikenda pušten je doduše iz pritvora u kojeg je dospio zbog prijetnji susjedu, odnosno članu obitelji uslijed razmirica na temu imovinsko-pravnih odnosa. O svemu očitovalo se i Državno odvjetništvo.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak 6. ožujka 2021. u Dubrovniku, zbog od ranije narušenih imovinsko-pravnih odnosa, nazvao na telefon državljanina Republike Hrvatske (1987.) i, u nakani da kod njega izazove osjećaj straha i prepasti, uputio mu riječi prijetnje. Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću je 7. ožujka 2021. rješenjem naložilo osumnjičenom 37-godišnjaku mjere opreza iz čl. 98. st. 2. točke 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku – napisali su.

Nakon puštanja iz pritvora Barač je podnio ostavku na mjesto predsjednika dubrovačkog SDP-a i kandidata za gradonačelnika Dubrovnika.

Barač poručio na Facebooku: Otpuzao sam kroz prljavštinu do slobode

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist