Kultura

BALAJ, LINĐO! Još jedan tradicionalni festivalski nastup ispred Katedrale

BALAJ, LINĐO! Još jedan tradicionalni festivalski nastup ispred Katedrale

Na radost publike, Folklorni ansambl Linđo nastupit će još jednom u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara i to u nedjelju, 22. kolovoza u 21 sat ispred Katedrale.

Folklorni ansambl Linđo neizostavan je dio programa Dubrovačkih ljetnih igara od 1967. godine, a njegove tradicionalne festivalske nastupe koji svjedoče i slave bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine, uvijek rado posjećuje kako strana tako i domaća publika. Ispred Katedrale, Linđo je već nastupio na Igrama ranije ovo ljeto, u srpnju, na oduševljenje brojne publike. Za drugi ovoljetni festivalski nastup, Linđo je pripremio neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo, posavske plesove, valpovačke plesove, plesove iz Međimurja, iz Baranje, vrličko kolo te bunjevačke plesove uz glazbene točke koje izvode ženska klapa te orkestar s narodnim glazbalima.

Programi 72. Dubrovačkih ljetnih igra nositelji su certifikata sigurna okupljanja kojim se potvrđuje da će događanje biti organizirano sukladno važećim odlukama i preporukama nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite te preporukama Svjetske zdravstvene organizacije na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde, što podrazumijeva održavanje fizičke distance od jednog sjedećeg mjesta uz obvezno nošenje maski.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist