Sport

BADMINTON/HRVATSKI KUP Mii dvostruko zlato, Lani i Barbari po jedno

BADMINTON/HRVATSKI KUP Mii dvostruko zlato, Lani i Barbari po jedno

Veliki uspjeh ostvarili su članovi Badmintonskog kluba Aedium u prvom kolu Hrvatskog kupa za poletarce i juniore, koje se održalo ove subote u dvorani OŠ Župa dubrovačka.

Aedium je na ovom natjecanju nastupio s ukupno 18 igračica i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

Najuspješnija je bila Mia Čerjan, koja je kod juniorki osvojila dvije zlatne medalje, i to jednu u pojedinačnoj konkurenciji, a drugu u ženskim parovima zajedno s klupskom suigračicom Barbarom Janičić.

Njih dvije su igrale i finale u pojedinačnoj konkurenciji u kojem je Mia bila bolja rezultatom 2:1. Treće mjesto u istoj konkurenciji osvojila je Andrea Vlašić, a četvrta je Helena Zvone.

U ženskoj parskoj konkurenciji drugo mjesto osvojile su Nikolina Kabiček i Maris Guca, a treće su bile Leona Milković i Andrea Vlašić.

Kod juniora vrijedi istaknuti treće mjesto muškog para Lukša Zlošilo i Marko Janičić te četvrto mjesto Lukše u pojedinačnoj konkurenciji.

Kod poletarki najuspješnija je bila Lana Korać koja je osvojila prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, a finalu je bila bolja od klupske igračice Lučie Galjer.

U konkurenciji poletarki nastupile su i Petra Šilje (4.), Romea Milković (5.) i Margarita Đurić (6.).
Kod poletaraca, Davor Makivić je osvojio drugo mjesto, Patrik Karamatić treće mjesto, te Patrik Konjuh (5.) i Niko Šumić (6.).

Sveukupno je BK Aedium na ovom natjecanju osvojio 12 medalja (osam u pojedinačnim i četiri u parskim konkurencijama).

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist