Sport

BADMINTON Pet medalja Aediuma, zlatna Lana Korać

BADMINTON Pet medalja Aediuma, zlatna Lana Korać

Ovog vikenda u Zagrebu se održao Međunarodni turnir za podmladak, Zagreb Youth Open 2015, na kojem je nastupilo 174 igračica i igrača iz ukupno 10 država.

Na turniru je nastupilo i 15 članova Badmintonskog kluba Aedium iz Dubrovnika i ostvarili su veliki uspjeh osvojivši ukupno 5 medalja. Prvo ime Aediuma bila je Lana Korać koja je na svom prvom međunarodnom turniru osvojila zlatnu medalju u uzrastu do 9 godina. U konkurenciji od 11 igračica, Lana se prošetala do prvoga mjesta i time najavila nove medalje u budućnosti.

U uzrastu do 11 godina Nika Matana i Nika Masle osvojile su treće mjesto u konkurenciji ženskih parova. Još jednu medalju u ženskim parovima osvojila je Andrea Vlašić koja je sa suigračicom iz Italije osvojila treće mjesto.

U uzrastu do 17 godina Mia Čerjan osvojila je dvije medalje. U konkurenciji ženskih parova Mia je sa suigračicom Lucijom Trgovac iz Zagreba osvojila drugo mjesto, a u konkurenciji mješovitih parova osvojila je treće mjesto, sa suigračem iz Čakovca, Linom Zadravcem.

Na turniru su uz spomenute još nastupili: Romea Milković, Lučia Galjer, Maroje Musladin, Marko Janičić, Leona Milković, Barbara Janičić, Gea Korać, Nikolina Kabiček, Maris Guca i Helena Zvone pod vodstvom dvaju trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

FOTO: Badmintonski klub Aedium

12.09.2015. Zagreb Youth – BK Aedium
(stoje s lijeva: trener Vlaho Čerjan, Barbara Janičić, Marko Janičić, Lana Korać, Nika Matana, Romea Milković, Nika Masle, Lučia Galjer, Maroje Musladin, trener Ratko Galjer;
sjede s lijeva: Helena Zvone, Gea Korać, Leona Milković, Maris Guca, Mia Čerjan, Nikolina Kabiček, Andrea Vlašić)

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist