Sport

BADMINTON Lana Korać prvakinja Hrvatske!

BADMINTON Lana Korać prvakinja Hrvatske!

Članica Badmintonskog kluba Aedium Lana Korać osvojila je prvo mjesto u konkurenciji poletarki pojedinačno na Prvenstvu Hrvatske u badmintonu za poletarce (U11) i juniore (U19), koje je protekle subote održano u dvorani OŠ Župa dubrovačka u Mlinima.

Korać je na putu do titule prvakinje nanizala tri pobjede. U istoj konkurenciji Lučia Galjer je bila brončana, dok su Romea Milković i Petra Šilje stigle do četvrtfinala. Korać i Galjer su u ženskom paru osvojile srebro, a Milković i Šilje broncu. Poletarci Patrik Karamatić i Davor Makivić osvojili su pojedinačne bronce, a u paru srebro.

Juniorka Barbara Janičić osvojila je broncu, dok su Mia Čerjan i Maris Guca ‘zapele’ u četvrtfinalu. U ženskom paru Čerjan je s Ingom Sadaić bila srebrna, a Guca i Nikolina Kabiček brončane, dok su Andrea Vlašić i Dora Šurković stigle do četvrtfinala. Čerjan je u mješovitom paru s Lukom Grubićem bila brončana, a Barbara Janičić s Linom Zadravcem ‘zapela’ u četvrtfinalu. Kod juniora broncu u muškom paru osvojili su Lukša Zlošilo i Marko Janičić, a pojedinačno su ušli među osam najboljih.

Sve skupa BK Aedium na natjecanju je osvojio 12 medalja, od čega 5 pojedinačnih i 7 u paru.

U kategoriji poletarca ukupno je nastupilo 9 igračica i 12 igrača iz 6 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Makarske, Novske i Zagreba, a kod juniora 12 igračica i 12 igrača iz 7 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Makarske i Zagreba. BK Aedium je nastupio sa 16 igračica i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana,

FOTO: BK Aedium

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist