Grad

Babin kuk uskoro pod naplatom Sanitata

Parkirališta na Babinom kuku, kojima je sve donedavno upravljala hotelska tvrtka Valamar Riviera, uskoro bi se trebala naći u sustavu javnih parkirališnih površina, odnosno pod naplatom Sanitata. Naime, nakon što je Grad Dubrovnik prošlog tjedna objavio kako su javno-prometne površine na Babinom kuku oslobođene na korist građana, zanimalo nas je hoće li se ova parkirna mjesta uključiti u javne parkirališne površine pod naplatom, kojima inače diljem grada upravlja Sanitat. —Grad Dubrovnik će u skoro vrijeme, a nakon što se izradi prometni elaborat, uvesti u svoj sustav naplate i predmetna parkirališna mjesta na Babinom kuku – kratko su za DuList odgovorili iz Grada Dubrovnika. Ovdje ćemo podsjetiti kako je upravnim postupcima od strane Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika tvrtki Valamar Riviera d.d. naloženo uklanjanje protupravno postavljenih predmeta na javno-prometnim površinama Babinog Kuka, a temeljem čega su odgovorne osobe navedenih postupile po naloženom.

Uklonjeni stupići i rampe
Navedenim postupanjem, javili su iz Gradske uprave, uklonjeni su stupići ispred hotela Argosy, rampa ispred hotela Tirena te stupići prema odvojku uz hotel Tirenu, a koji vodi prema Malom Stradunu čime se osiguralo nesmetano korištenje javnih površina građanima grada Dubrovnika. Iz Grada su tom prigodom posjetili kako su putem Upravnog odjela za promet u sklopu svoje nadležnosti, putem knjiženja komunalne infrastrukture na području Babinog kuka, uknjižili Ulicu Iva Dulčića u cijelosti, počevši od kružnog toka kraj pošte Lapad, a što uključuje i odvojak prema vodoinstalateru ‘Grgi’, zatim i odvojke koji vode do Valamar Club Dubrovnik hotela s okretištem za autobus, odvojak koji vodi do hotela Lacroma te cijelu cestu uključujući i parkinge koji vode do hotela Argosy. Također, uknjižena je u cijelosti i Ulica Vatroslava Lisinskog sve do plaže Copacabana te plaže Mandrač s druge strane.

—Time je Grad Dubrovnik do sada uknjižio oko 58.200 kvadrata na području Babinog Kuka kao komunalnu infrastrukturu koja predstavlja javno dobro. Postupci evidencije komunalne infrastrukture se nastavljaju te će Grad Dubrovnik kroz primjenu zakonskih propisa nastaviti štititi javni prostor te osigurati kvalitetniji javni sadržaji dostupan svim građanima – poručili su iz Gradske uprave. O tome je krajem kolovoza na Gradskom vijeću govorio i sam gradonačelnik Mato Franković koji je rekao kako se ovaj postupak knjiženja vodi paralelno sa sudskim sporom. Najavio je i kako će 99 posto onoga što je bilo predmet sudskog spora biti uknjiženo na Grad i prije njegovog okončanja.

Pročitajte još

DPDS PROSLAVIO VRIJEDNU OBLJETNICU ‘Sve ono čemu se dive UNESCO i ICOMOS rezultat je sedam desetljeća rada’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PRIKLJUČI SE AKCIJI, UDOMI SA ŽARKOVICE Rok produljen za 45 dana, do sada zbrinuta 174 psa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija