Aktualno

AVENUE GRUPA „Zainteresirani smo i za Hotele Maestral“

AVENUE GRUPA „Zainteresirani smo i za Hotele Maestral“

Zainteresirani smo za dubrovačke Hotele Maestral – izjavio je u intervjuu za Večernji list Ivan Paladina, predstavnik Avenue Grupe iz Beča u vlasništvu ruskog tajkuna Sergeja Gljadelkina, jedinog ponuditelja na natječaju za projekt Kupari I.

U razgovoru Paladina, između ostalog, je iskazao želju da izgradnja ‘turističkog resorta de luxe kategorije’ krene što prije te kazao kako očekuje pozivitav odgovor iz Vlade.

– U ovom trenutku u odnosu na sve koji su iskazivali načelni interes za Kupare vjerojatno smo bili nešto odlučniji, s boljom vizijom i većom vjerom u lokaciju i ono što Kupari sutra mogu biti. No treba znati i da smo se još prije dvije godine počeli vrlo ozbiljno pripremati. Lani u ljeto oformili smo i projektni tim, a na izradi master plana uz domaće stručnjake angažirali i jednu od tri najpoznatije arhitektonske kuće u svijetu. Kuparima se već neko vrijeme bavi dvadesetak ljudi, a samo smo, recimo, na pripremu master i poslovnog plana potrošili više od dva milijuna kuna – kazao je Paladina.

– U Kuparima želimo vrhunsku hotelsku kvalitetu, kakva u hrvatskim razmjerima još nije viđena. Bude li Vladin odgovor pozitivan, sagradit ćemo dva potpuno nova vrhunska hotela, a postojeći hotel Grand, koji je pod zaštitom i ne smije se rušiti, bio bi depandansa. Jedan hotel planiramo kao stvarno nenadmašan luksuz, pet plus zvjezdica, kako se kaže, a drugi bi imao ‘normalnih’ pet zvjezdica i bio profiliran kao poslovni i spa. U planu je i gradnja jedne ultraluksuzne vile, malog privezišta, a smještajnih bi jedinica bilo četiristotinjak. U Kuparima se može raditi i više hotela, ali želimo ekskluzivnost, ne masovnost, a dvije tisuće gostiju u jednom resortu više nije luksuz – istaknuo je Paladina.

Najavio je kako bi prvi gosti, prema njihovom poslovnom planu, u resort Kupari Ritz Carlton trebali stići u sezoni 2020. godine.

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist