Aktualno

Autocesta kroz BiH za 3 godine?!

Sve je više izvjesno kako će se Dubrovnik s ostatkom Hrvatske povezati autocestom koja će prolaziti dubrovačkim zaleđem, odnosno kroz Hercegovinu.

To je najavio i hrvatski premijer Zoran Milanović ističući kako će se intenzivirati razgovori s vladom susjedne države sve kako bi se do sredine iduće godine pristupilo pripremi projektne dokumentacije. U susjednoj Bosni i Hercegovini protiv ovakve ideje nemaju ništa protiv. Mandatar za predsjedavatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, donosi HTV, nada se skorom susretu sa Zoranom Milanovićem.

– Mislim da je interes Hrvatske i BiH u ovom slučaju jednoznačan – susjedne smo države povezane dugom granicom i tržišno trebamo jedni drugima – izjava je Vjekoslava Bevande.

A za Dnevnik 3 se po ovom pitanju oglasio i gradonačelnik Andro Vlahušić dodajući kako je riječ o kratkoj dionici dugoj sve 30 kilometara koja od Ploča ide na Opuzen, zaobilazi Neum i ulazi u Dubrovačko primorje. Takav izdvojeni koridor, rekao je, već je ucrtan u županijske prostorne planove te bi po njegovom mišljenju mogao biti gotov za tri godine.

 

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Zatvara se Festa, misno slavlje održano na Gorici sv. Vlaha

POSLJEDICE NEVREMENA Olujni vjetar rušio stabla i podigao plastične ploče s krova

Dulist

[FOTO] U ponedjeljak kreće uređenje place, ovo su zadnje fotografije prije početka radova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija