Aktualno

Autocesta kroz BiH za 3 godine?!

Sve je više izvjesno kako će se Dubrovnik s ostatkom Hrvatske povezati autocestom koja će prolaziti dubrovačkim zaleđem, odnosno kroz Hercegovinu.

To je najavio i hrvatski premijer Zoran Milanović ističući kako će se intenzivirati razgovori s vladom susjedne države sve kako bi se do sredine iduće godine pristupilo pripremi projektne dokumentacije. U susjednoj Bosni i Hercegovini protiv ovakve ideje nemaju ništa protiv. Mandatar za predsjedavatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, donosi HTV, nada se skorom susretu sa Zoranom Milanovićem.

– Mislim da je interes Hrvatske i BiH u ovom slučaju jednoznačan – susjedne smo države povezane dugom granicom i tržišno trebamo jedni drugima – izjava je Vjekoslava Bevande.

A za Dnevnik 3 se po ovom pitanju oglasio i gradonačelnik Andro Vlahušić dodajući kako je riječ o kratkoj dionici dugoj sve 30 kilometara koja od Ploča ide na Opuzen, zaobilazi Neum i ulazi u Dubrovačko primorje. Takav izdvojeni koridor, rekao je, već je ucrtan u županijske prostorne planove te bi po njegovom mišljenju mogao biti gotov za tri godine.

 

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija