Aktualno

Autocesta kroz BiH za 3 godine?!

Autocesta kroz BiH za 3 godine?!

Sve je više izvjesno kako će se Dubrovnik s ostatkom Hrvatske povezati autocestom koja će prolaziti dubrovačkim zaleđem, odnosno kroz Hercegovinu.

To je najavio i hrvatski premijer Zoran Milanović ističući kako će se intenzivirati razgovori s vladom susjedne države sve kako bi se do sredine iduće godine pristupilo pripremi projektne dokumentacije. U susjednoj Bosni i Hercegovini protiv ovakve ideje nemaju ništa protiv. Mandatar za predsjedavatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, donosi HTV, nada se skorom susretu sa Zoranom Milanovićem.

– Mislim da je interes Hrvatske i BiH u ovom slučaju jednoznačan – susjedne smo države povezane dugom granicom i tržišno trebamo jedni drugima – izjava je Vjekoslava Bevande.

A za Dnevnik 3 se po ovom pitanju oglasio i gradonačelnik Andro Vlahušić dodajući kako je riječ o kratkoj dionici dugoj sve 30 kilometara koja od Ploča ide na Opuzen, zaobilazi Neum i ulazi u Dubrovačko primorje. Takav izdvojeni koridor, rekao je, već je ucrtan u županijske prostorne planove te bi po njegovom mišljenju mogao biti gotov za tri godine.

 

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist