Grad

AUTOBUSERI POBIJEDILI NA SUDU Vlahušić donosio nezakonite odluke!

pile guzva151

Grad Dubrovnik izgubio je spor na Trgovačkom sudu u Dubrovniku u tužbi kojeg su protiv njega vodile dubrovačke turističke agencije zbog neutemeljene naplate zaustavljanja na Pilama.

Naime, sedam predmeta je presuđeno u korist autobusera, a kako doznajemo u presudi stoji kako odluke Grada Dubrovnika i HNS-ovog gradonačelnika Andra Vlahušića nisu bile u skladu sa zakonom, te da potraživanja Grada Dubrovnika nisu pravno utemeljena.

Kako nam je potvrdio odvjetnik Ante Kačić, pravni zastupnik turističkih agencija, prvostupanjske presude se odnose na 2012. i 2013. godinu, a podsjetimo tužbu protiv Grada Dubrovnika podnijele su agencije Aragosa, Atlas, Gulliver, Elite i Aplikon.

– Dogodilo se ono što smo i očekivali. U samom startu smo znali da su odluke koje je donosio bivši gradonačelnik Andro Vlahušić nelegitimne i tako smo se i ponašali. U više navrata smo mu nudili svoju opciju rješenja i da smo se uspjeli dogovoriti sudski epilog ne bi bio potreban – kazao je Goran Hrnić, predstavnik autobusera. Istaknuo je kako su dubrovačke agencije voljne s Gradom dogovarati, ali ne i prihvaćati nekakve jednostrane odluke.

Inače, još uvijek se očekuje sudski pravorijek za 2014. godinu.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist