Grad

AUTOBUSERI POBIJEDILI NA SUDU Vlahušić donosio nezakonite odluke!

AUTOBUSERI POBIJEDILI NA SUDU Vlahušić donosio nezakonite odluke!

Grad Dubrovnik izgubio je spor na Trgovačkom sudu u Dubrovniku u tužbi kojeg su protiv njega vodile dubrovačke turističke agencije zbog neutemeljene naplate zaustavljanja na Pilama.

Naime, sedam predmeta je presuđeno u korist autobusera, a kako doznajemo u presudi stoji kako odluke Grada Dubrovnika i HNS-ovog gradonačelnika Andra Vlahušića nisu bile u skladu sa zakonom, te da potraživanja Grada Dubrovnika nisu pravno utemeljena.

Kako nam je potvrdio odvjetnik Ante Kačić, pravni zastupnik turističkih agencija, prvostupanjske presude se odnose na 2012. i 2013. godinu, a podsjetimo tužbu protiv Grada Dubrovnika podnijele su agencije Aragosa, Atlas, Gulliver, Elite i Aplikon.

– Dogodilo se ono što smo i očekivali. U samom startu smo znali da su odluke koje je donosio bivši gradonačelnik Andro Vlahušić nelegitimne i tako smo se i ponašali. U više navrata smo mu nudili svoju opciju rješenja i da smo se uspjeli dogovoriti sudski epilog ne bi bio potreban – kazao je Goran Hrnić, predstavnik autobusera. Istaknuo je kako su dubrovačke agencije voljne s Gradom dogovarati, ali ne i prihvaćati nekakve jednostrane odluke.

Inače, još uvijek se očekuje sudski pravorijek za 2014. godinu.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist