Aktualno

Austrian Airlines obnavlja promet prema Dubrovniku

Austrian Airlines obnavlja promet prema Dubrovniku

Austrijski nacionalni avioprijevoznik, Austrian Airlines, nakon niza odgađanja, pokreće linije prema dubrovačkoj zračnoj luci, piše Croatian aviation.

Austrian Airlines uskoro obnavlja promet na redovnim linijama iz Beča prema Dubrovniku i Splitu! Iako je kompanija planirala redovne linije prema ove dvije destinacije već od početka travnja, to se zbog putničkih restrikcija, niskog bookinga i epidemiološke situacije nije dogodilo sukladno prvotnim planovima. Kompanija je krajem ožujka obnovila promet na liniji iz Beča za Zagreb, a sada će obnoviti promet i prema dvije destinacije na obali.

Linija Beč – Split – Beč u prometu će biti od petka, 30. travnja, s tri tjedna leta, svake srijede, petka i nedjelje. Na liniji su planirani zrakoplovi tipa E190, no kompanija će u slučaju veće potražnje povećati kapacitet zamjenom zrakoplova na flotu iz A320 obitelji. Austrian u špici ljetne sezone planira prometovati svakodnevno između Beča i Splita.

Svega par dana kasnije u prometu će ponovno biti i linija Beč – Dubrovnik – Beč. Najavljena su dva leta tjedno, od 02. svibnja, svakog petka i nedjelje, a od 12. svibnja trebalo bi doći do povećanja broja tjednih operacija. Lufthansa i Iberia su već obnovile promet prema Dubrovniku, kako smo ranije najavili uskoro će to učiniti i španjolski Vueling, a s početkom svibnja u dubrovačku će zračnu luku ponovno slijetati zrakoplovi poljskog LOT-a.

Uz Zagreb, Dubrovnik i Split, Austrian Airlines prometuje još i prema Zadru. Linija iz Beča za Zadar trenutno je odgođena za 13. svibnja, a od spomenutog datuma dostupna su dva tjedna leta za booking. Austrian planira postepeno povećavati broj tjednih letova između Beča i Zadra, a na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319.

Na početku svibnja Austrian će između Zagreba i Beča prometovati četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist