Županija

Australski konzul Shakespear u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Savjetnik za međunarodnu suradnju Luka Vidak primio je u ponedjeljak u posjet konzula i zamjenika Šefa misije veleposlanstva Australije, gospodina Philipa Shakespeara te djelatnicu veleposlanstva za javnu diplomaciju gospođu Dijanu Grahovac. Na sastanku se razgovaralo o gospodarskim, kulturnim, zemljopisnim i prirodnim značajkama Dubrovačko-neretvanske županije, kao i o tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima između Republike Hrvatske i Australije te mogućoj suradnji na području promocije turizma, na području edukacije kao i razmjeni kroz kulturne i druge programe. Konzul Shakespear naglasio je pozitivne rastuće dipomatske odnose dviju država te izrazio zahvalnost za potporu lokalnih institucija tijekom nesretnog slučaja smrti mlade Australke Britt Lapthorne u Dubrovniku 2008. godine.

Australija je stabilna, demokratska i kulturno raznovrsna država sa visoko kvalificiranom radnom snagom, i jedno od najsnažnijih gospodarstava svijeta. Šesta je najveća država na svijetu po zemljanoj masi i jedina nacija koja samostalno upravlja sa cijelim kontinentom. Veleposlanstvo Australije u Zagrebu akreditirano je za Hrvatsku i Kosovo.

Pročitajte još

Učenici saznali nešto više o očuvanju plemenite periske

Dulist

ŽOC na vježbi podizanja spremnosti u intervencijama kod iznenadnih onečišćenja mora

Dulist

Centar za poduzetništvo na savjetovanju u Imotskom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija