AktualnoUrednički izbor

Auro Domus zbog bankomata priprema tužbu protiv Grada Dubrovnika

Auro Domus zbog bankomata priprema tužbu protiv Grada Dubrovnika

Gradsko vijeće u četvrtak 27. lipna trebalo bi usvojiti izmjenu Odluke o komunalnom redu koja se odnosi na bankomate u povijesnoj jezgri. Istom se, ako se usvoji, propisuje, uklanjanje svih postojećih bankomata u roku od 30 dana ako vlasnik, odnosno korisnik prostora ne ishodi suglasnot konzervatora.

Zbog takve je odluke vlasnik Auro Domusa Loris Dessardo spreman na tužu protiv Grada Dubrovnika.
-Pokuša li tko otuđiti bankomate ili ući u privatno vlasništvo bez ovlaštenja, Auro Domus će poduzeti pravne korake kojima će zaštititi svoje poslovanje i poslovanje svojih partnera, lokalnih trgovaca i obrtnika, od takve samovolje gradskih vlasti – rekao je za Jutarnji list Dessardo.

Upravo su bankomati postavljeni u vratima mjenjačnice Auro Domusa na Stradunu, gdje je donedavno poslova Kraš, bila kap koja je prelila čašu. Pobunili su se i građani, a gradska vlast odlučila je stati u kraj ovoj, kako su je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća nazali, pošasti.

Inače, izmjenama Odluke o komunalnom redu bit će zabranjeno na otvorima zgrada u Povijesnoj jezgri Grada postavljanje bankomata kao i drugih uređaja (npr. televizije, frižideri i sl.), te reklamnih ormarića.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist