Kultura

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

LAZARETI 5

‘Moja babusja ne poznaje izraz biopower’ plesna je predstava autora Nastasje Štefanić Kralj i Matije Kralja Štefanića nastao kao reakcija na rusku invaziju Ukrajine, a vezuje se na ukrajinsko porijeklo autorice. Naime, njena baka godinu dana od početka invazije, živi u Berdyansku u Ukrajini, pod ruskom okupacijom. Predstava se održava u ponedjeljak, 15. travnja u 19 sati u X lađi u Art radionici Lazareti.

– Kako i sam naslov projekta sugerira, autori u projektu kombiniraju iskustveni pristup sa teorijskim uvidima stvarajući intimistički solo koji se odmiče od direktnog političkog agitiranja, ali na drugi način direktno i otvoreno progovara o ‘ideji’ rata. Njene rodbinske veze s Ukrajinom tako postaju okvir tematiziranja puno širih pitanja o prirodi ljudske egzistencije u svijetu u kojemu je ratno stanje ‘normalno’, permanentno stanje – javljaju organizatori.

Cijena ulaznice iznosi 6 eura. Mogu se kupiti na ulazu ili se mogu rezervirati putem e-maila arl@arl.hr te društvenih mreža Art radionice Lazareti.

Gostovanje su omogućili Grad Dubrovnik te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Pročitajte još

[FOTO] BIBLIOTERAPIJA Susret pjesnikinje Monike Herceg i dubrovačkih srednjoškolaca

Dulist

[FOTO] BIBLIOTERAPIJA Susret pjesnikinje Monike Herceg i dubrovačkih srednjoškolaca

Dulist

NAJAVLJEN KONCERT SVJESTKI POZNATOG VIOLINISTA Stefan Milenković u Kneževom dvoru

Dulist