Kultura

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Zbor Blasius odžao je koncert pod nazivom ‘Naših prvih pet godina’ kojim je obilježio petu obljetnicu postojanja. Zbor, koji od svog osnutka 2019. godine podjednako njeguje duhovnu i svjetovnu glazbu pod vodstvom profesorice Maje Marušić, mnogobrojnoj publici je ponudio šarolik i zanimljiv program.

Na repertoaru su se tako našle skladbe starih majstora poput ‘La, la, la, je ne l’ose dire’ Pierrea Cetrona, ‘Weep, o mine eyes’ Johna Benneta i ‘Chi la gagliarda’ Baldassarea Donata, ali i uvijek rado slušane skladbe novijeg datuma kao što su ‘When I fall in love’, ‘Yesterday’ i ‘Smile’ te izvedbom osobito dojmljive ‘Hey brother’ i ‘Adiemus’. U završnom dijelu koncerta publika je uživala u izvedbama tradicijskih i dalmatinskih pjesama ‘Ako spavaš vilo moja’ za koju je glazbu napisao Josip Hatze i ‘Tebi grade bijeli’ Antuna Simatovića, poznatoj u izvedbi Dubrovačkih poklisara, a osobitu reakciju publike izazvale su interpretacije pjesama ‘Ako sada spavaš’ za koju je na stihove Jakše Fiamenga glazbu skladao našijenac Krešimir Magdić te tradicijskih ‘O, more duboko’ i ‘Naranča’ u aranžmanu Dubrovčanina i Lastovca Branka Nikolića.

Cjelovitosti rođendanskog koncerta pridonijeli su i učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića: Teo Dabelić koji je gitarom popratio izvedbe pjesama ‘Yesterday’ i ‘Hey brother’ te flautistice Klara Brčić koja je izvela skladbu ‘Danse de la cherve’ A. Honeggera i Ana Burić, koja je iz ‘Sedam capriccia za flautu solo’ N. Mazzonija samostalno izvela ‘Večernju pjesmu’, scherzo s varijacijama, a uz Matea Miguela Kodrića Kesoviju na bodhránu, flautom je popratila zbor u izvođenju ‘Adiemusa’. Događaj su organizirale Dubrovačke knjižnice.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist