Grad

APSURDISTAN Dubrovkinja moli sugrađane: Nemojte mi zagraditi auto očekujem trudove

parking048

Situacija s parkingom u Dubrovniku zaista je došla do svog kvazi vrhunca. Naime, dio odluke Gradskog vijeća kojim je cijena parkiranja na Tenisu i Taboru podignuta na 40 kuna po satu, dok su stanovnici povijesne jezgre zauzvrat dobili 80-ak mjesta na predjelu ispod žičare nije dobro sjeo ljudima iz Grada kojih 300-tinjak ima parkirnu kartu. Kao i obično kada se tri litre vode pokušaju nabiti u bocu od litre nastane i više nego nered pa smo tako svakodnevno svjedoci razno raznih pritužbi i problema s kojima se suočavaju građani.
Ipak, današnji komentar Lorene Kulišić na Facebok grupi Vratite građanima parking  u kojem vjerovali ili ne moli svoje sugrađane da joj ne zagrade automobil jer svaki čas očekuje trudove zasigurno je gorki šlag na torti. Ona je smao kap u moru pritužbi pa se tako mogu iščitati i brojna sarkastična pitanja poput onog što građani dobiju u smislu parkinga ako kupe Libertasov pokaz, a svako toliko da se pročitati prijetnje blokadom ili još i gorim stvarima.
Ovakva lavina nezadovoljstva ipak je potaknula promjene pa se tako već tjedan dana očekuje hitna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se Odluka o parkingu izmijeniti. Sve je trenutno zapelo na PU DN koja na Odluku ima dati suglasnost, a kada će to točno biti još se ne zna. Prvi rok za nju bio je prošli utorak.
Inače na novi režim parkiranja ‘utučeno’ je nevjerojatnih pola milijuna kuna.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić