Grad

APEL GRAĐANIMA Gradilište Lapadske obale ne koristite za šetnju i rekreaciju!

APEL GRAĐANIMA Gradilište Lapadske obale ne koristite za šetnju i rekreaciju!

Zbog odvijanja radova na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale, gdje su u tijeku zahtjevni radovi pobijanja pilota i izgradnje obalnog zida, odvijanje prometa je strogo ograničeno, regulirano je rampom, a dozvoljeno kretanje odnosni se samo za nužni prolaz stanara i poslovnih subjekata – javljaju iz Grada Dubrovnika. Posebno ističu kako radovi ugrožavaju sigurnost prolaznika.
-Stoga se dodatno apelira na građane da se Lapadskom obalom ne koriste za šetnju ili rekreaciju, kao što je vožnja biciklom, romobilom, mopedom i sl., za bilo koju vrstu razonode ili za iskrcavanje gostiju iz vozila, nego da se navedenom prometnicom služe isključivo osobe s dopuštenjem za nužni prolaz, a sve zbog vlastite sigurnosti i uobičajenih pravila zaštite na radu na gradilištima. Također, pozivaju se ugostitelji s ovog područja da upozore svoje goste na propisno ponašanje – navode iz Gradske uprave.

Građane se dodatno moli na strpljenje tijekom odvijanja radova jer se radi o investiciji od javnog interesa i najvećem cestovnom infrastrukturnom projektu u užem centru grada čijom će se realizacijom dodatno povećati kvaliteta života stanovnika Lapada i unaprijediti prometna slika cijelog grada.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist