Sport

Anvar Turdyev pobjednik brzopoteznog šahovskog turnira

Anvar Turdyev pobjednik brzopoteznog šahovskog turnira

Anvar Turdyev pobjednik je brzopoteznog turnira u šahu, koji je odigran u povodu Međunarodnog praznika rada u organizaciji Šahovskog kluba ‘Dubrovnik’. No, kako navode iz kluba, turnir nažalost nije okupio očekivani broj sudionika. Ispostavilo se da je uzrok tome ‘nepogođen’ termin održavanja. Naime, baš u subotu ujutro, 30. travnja 2022. u Gradu je održano niz športskih i drugih društvenih događanja na kojima su nastupili potencijalni sudionici ovoga turnira, osobito mladi dubrovački šahisti, čemu su dali prioritet.
Nastupilo je stoga svega 9 šahista, igralo se u 9 kola po sustavu ‘svatko sa svakim’, s tempom igre 5 minuta + 3 sekunde po potezu za svakog igrača. U konačnom poretku, pobjednik je dakle FM Anvar Turdyev sa 7,5 od mogućih 8 bodova, drugo mjesto zauzeo je MK Tomislav Musić sa 6,5 bodova, a treći je Michael Falkoni s 5,5 bodova.
Cjelokupan posao organizacije, računalnog praćenja i suđenja turnira po „običaju“ besprijekorno je obavio međunarodni šahovski sudac Sulejman Islamović iz Dubrovnika.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr