Sport

Antun Račić izgubio titulu bantam kategorije KSW-a

Antun Račić izgubio titulu bantam kategorije KSW-a

Antun Račić izgubio je titulu bantam kategorije KSW-a od domaćeg predstavnika Sebastiana Przybysza jednoglasnom odlukom sudaca.

KSW 59 u poljskom Lodzu pružio je obilje kvalitetne MMA akcije, pišu 24sata.hr. Hrvatskim zaljubljenicima borilačkih sportova među najzanimljivijim je svakako bio okršaj prvaka bantam kategorije Antuna Račića s poljskim izazivačem Sebastianom Przybyszom u revanšu.

Antun Račić je već tradicionalno u kavez ušao uz Thompsonovu ‘Lijepa li si’, no prva runda nije prošla prema planu. Przybysz je bolje otvorio borbu iako nije bilo pretjerano prave akcije u uvodnoj rundi, ali ju je u očima sudaca osvojio. Uputio je nekoliko dobrih udaraca u tijelo.

Druga je pokazala nešto više aktivnosti u kojoj je Račić pokušao preuzeti kontrolu, lagano hvatao ritam, ali je i u ovoj Poljak djelovao bolje pa su mu je suci na koncu dodijelili. No, prava akcija odvila se u trećoj. Član UFD Gyma Ivana Dijakovića odradio je junačku treću rundu kada je sredinom iste primio kroše i kick u tijelo, bio vidno uzdrman, no ostao na nogama pa fantastičnim krošeom poslao Przybysza na pod u nokdaun. Krenuo je Hrvat po finiš i pobjedu, no Poljak se dobro obranio na podu pa je Račić treću rundu završio dominantno u parteru.

Sjajna borba nastavila se i u četvrtoj rundi u kojoj je Poljak djelovao svježije. Plasirao je nekoliko čistih udaraca, bacio nekoliko udaraca u tijelo, a Račić je ponovno odgovorio kombinacijom krošea koje su čisto pogodile Poljaka u bradu. Malo je zateturao, no ostao je stajati na nogama. Teško je bilo reći tko je uzeo ovu rundu, no čini se da je ipak pripala domaćem borcu.

Po ulasku u petu, posljednju rundu, borci su se zagrlili i dali si ruku pa krenuli u konačni pohod na pobjedu. I vrlo brzo stigao je iznenadni napad Poljaka koji je završio rušenjem. Račić se brzo pridigao, ali nažalost Przybysz ga je ponovno uspio srušiti pa dominantno proveo dvije i pol minute gradeći napade. Rundu je priveo kraju s pokušajem rear-naked chokea i već tada se dalo naslutiti da bi mogao uzeti titulu Račiću.

I to se na koncu dogodilo. Suci su jednoglasnom sudačkom odlukom dodijelili pobjedu Przybzyszu, a Račić je nakon osvajanja pojasa na KSW 51 u Zagrebu i jedne obrane naslova protiv Brune Santosa ostao bez pojasa.

Foto: Antun Račić/Instagram

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist