Sport

BRILJIRALA NA ŠAHOVSKOM PRVENSTVU Pokal za šestogodišnju Dubrovkinju Anu Perak

U Trogiru su od 19. do 24. lipnja 2021. odigrana pojedinačna šahovska prvenstva Hrvatske za kadetkinje i kadete za uzraste do 7, 9, 11, 13 i 15 godina. Članovi ŠK Dubrovnik nastupili su u konkurenciji šahistica do 7 godina – Ana Perak, šahista do 11 godina njezin brat – Matej Perak i do 15 godina prvokategornik Domagoj Begić /dvojna registracija/.
Sjajan rezultat ostvarila je šestogodišnja Ana Perak, osvojivši treće mjesto i brončanu medalju s 4.5 boda iz 7 kola, u konkurenciji 8 šahistica. S obzirom da je praktično tek započela igrati šah, prošavši temeljnu šahovsku školu ove godine, očito je da je Ana veliki šahovski talent i ukoliko se ostvare svi uvjeti za daljnji napredak, posve je izvjesno da će se razviti u odličnu šahisticu.
Njezin brat Matej Perak u konkurenciji kadeta do 11 godina, u kojoj su nastupila 33 šahista osvojio je s 3.5 boda iz 9 partija 27. mjesto. Nedostatak praktičnog šaha, odnosno iskustva koštalo ga je znatno boljeg plasmana, s obzirom da je i njegov šahovski put, kao i Anin, započeo ove godine. I Matej je, izvan svake sumnje izvanredan šahovski talent i ako se posveti šahu /jer je odličan i u matematici i sličnim disciplinama/ zacijelo će u pretpostavljeno povoljnijim uvjetima postati jak šahist.

Napokon, prvokategornik Domagoj Begić koji je na dvojnoj registraciji u ŠK, Dubrovniku i Kaštelima, osvojio je 5.5 bodova iz 9 partija zauzevši 11. mjesto u konkurenciji 57 kadeta.
– Sve u svemu, nastup kadeta ŠK Dubrovnik na spomenutom prvenstvu može se ocijeniti uspješnim, uzevši u obzir već sve spomenute okolnosti, a upravo završena šahovska škola za djecu, kao i sve veće zanimanje za šah kod najmlađih uzrasta, uz već primijećeni talent obećavaju dobre perspektive i nagovještavaju ne tako daleki dolazak novih naraštaja jakih dubrovačkih šahista – poručili su iz kluba.
Foto: ŠK Dubrovnik

Pročitajte još

KUP HRVATSKE Kadeti Juga ostavili protivnike na nuli

Dulist

Ban, Gvozdenica i Pulić na plivačkom maratonu Raslina

Dulist

‘TO JE NAŠA TRENUTNA REALNOST’ Jakobušić nakon Hajdukova ispadanja iz Europe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija