Sport

BRILJIRALA NA ŠAHOVSKOM PRVENSTVU Pokal za šestogodišnju Dubrovkinju Anu Perak

BRILJIRALA NA ŠAHOVSKOM PRVENSTVU Pokal za šestogodišnju Dubrovkinju Anu Perak

U Trogiru su od 19. do 24. lipnja 2021. odigrana pojedinačna šahovska prvenstva Hrvatske za kadetkinje i kadete za uzraste do 7, 9, 11, 13 i 15 godina. Članovi ŠK Dubrovnik nastupili su u konkurenciji šahistica do 7 godina – Ana Perak, šahista do 11 godina njezin brat – Matej Perak i do 15 godina prvokategornik Domagoj Begić /dvojna registracija/.
Sjajan rezultat ostvarila je šestogodišnja Ana Perak, osvojivši treće mjesto i brončanu medalju s 4.5 boda iz 7 kola, u konkurenciji 8 šahistica. S obzirom da je praktično tek započela igrati šah, prošavši temeljnu šahovsku školu ove godine, očito je da je Ana veliki šahovski talent i ukoliko se ostvare svi uvjeti za daljnji napredak, posve je izvjesno da će se razviti u odličnu šahisticu.
Njezin brat Matej Perak u konkurenciji kadeta do 11 godina, u kojoj su nastupila 33 šahista osvojio je s 3.5 boda iz 9 partija 27. mjesto. Nedostatak praktičnog šaha, odnosno iskustva koštalo ga je znatno boljeg plasmana, s obzirom da je i njegov šahovski put, kao i Anin, započeo ove godine. I Matej je, izvan svake sumnje izvanredan šahovski talent i ako se posveti šahu /jer je odličan i u matematici i sličnim disciplinama/ zacijelo će u pretpostavljeno povoljnijim uvjetima postati jak šahist.
BRILJIRALA NA ŠAHOVSKOM PRVENSTVU Pokal za šestogodišnju Dubrovkinju Anu Perak
Napokon, prvokategornik Domagoj Begić koji je na dvojnoj registraciji u ŠK, Dubrovniku i Kaštelima, osvojio je 5.5 bodova iz 9 partija zauzevši 11. mjesto u konkurenciji 57 kadeta.
– Sve u svemu, nastup kadeta ŠK Dubrovnik na spomenutom prvenstvu može se ocijeniti uspješnim, uzevši u obzir već sve spomenute okolnosti, a upravo završena šahovska škola za djecu, kao i sve veće zanimanje za šah kod najmlađih uzrasta, uz već primijećeni talent obećavaju dobre perspektive i nagovještavaju ne tako daleki dolazak novih naraštaja jakih dubrovačkih šahista – poručili su iz kluba.
Foto: ŠK Dubrovnik

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist