DuList IN

Anita Dujić Broadfoot o Dubrovniku: ‘Neki gradovi su jednostavno tvoji, uvuku ti se pod kožu’

Anita Dujić Broadfoot o Dubrovniku: 'Neki gradovi su jednostavno tvoji, uvuku ti se pod kožu'

U Dubrovnik me doveo kratki odmor i punjenje baterija. Priuštila sam si vikend samo za sebe, što je ogro­man luksuz kada imate malo dijete, a i zaželjela sam se ljepote Grada. Kako nikad ne mirujem, usput sam napravila i mini snimanje za haljine našeg dizajnera Ivana Alduka – priča nam Anita Dujić Broadfoot, nekadašnja manekenka, a danas dizajne­rica nakita i dekoraterka setova koja se Dubrovniku uvijek rado vraća. U njemu posebno cijeni jutra i mir, ‘kad se čuju samo ptičice, dok Grad još uvi­jek spava’. Teško joj je izdvojiti neke njegove kantune koji imaju posebno mjesto u njenom srcu. ­
— Dubrovnik ima zaista posebno mjesto u mom srcu. Volim svaku nje­govu ulicu, svaki zidić, ma svaki kutak. Iako jako volim i okolicu, povijesna jez­gra je za mene posebna. Često znam sjesti negdje na skale kod Kneževa dvora ili na Sponzi i promatrati život kako teče, a nerijetko znam zamišljati kako je to bilo nekoć dok su Gradom koračale gospođe i gospari. U Dubrov­niku se osjećam kao doma, no svaki put kada dođem otkrijem nešto novo. Nakon svih ovih godina ne prestaje me očaravati – priznaje nam Dujić Broadfoot. U Dubrovnik je prvi put došla u sedmom razredu osnovne škole, u sklopu završnog izleta. Nikad nije ni slutila da će je posao ili privatni razlozi odvesti u Grad nebrojeno puta.
— Za Dubrovnik me vežu predivne uspomene, sretni trenuci i neki pri­jatelji koje sam stekla za cijeli život. Vraćam mu se često, nekoliko puta godišnje ako uspijem i znam da ću mu se uvijek vraćati. Neki gradovi su jed­nostavno tvoji, uvuku ti se pod kožu i tamo ostaju – rekla je.
Anita Dujić Broadfoot o Dubrovniku: 'Neki gradovi su jednostavno tvoji, uvuku ti se pod kožu'
Ljubav nekako uvijek nađe put
Protekla godina koju je obilježio poče­tak pandemije koronavirusa, za nju je, možemo reći, ipak bila posebna. Na samom kraju godine izrekla je sudbo­nosno ‘da’ dugogodišnjem partneru Duncanu Broadfootu Škotskoj. Njihovo vjenčanje je, kaže, bilo ‘posebno, pre­krasno i neobično’.
— Jedan od onih događaja koji ćemo zasigurno prepričavati djeci i unucima. Bilo je poprilično izazovno organizirati vjenčanje usred pandemije i potpunog lockdowna koji je tada bio na snazi u Škotskoj, ali vrijedilo je. Ljubav nekako uvijek nađe put – ističe nam. U 2019. godini dobila je jednu od bitnijih život­nih uloga, a to je ona – majke.
— Osim što mi je srce naraslo za dva broja i upoznala sam ljubav za koju nisam bila svjesna da postoji prije, moj život se poprilično promijenio, odnosno sasvim se prilagodio malenoj i njezinim potrebama – naglasila je i dodala da to sad izgleda tako da poku­šava uspostaviti ravnotežu između kćeri Lily, posla i vremena za sebe kojeg, priznaje, ima jako malo. Danas pogotovo, ističe dalje, cijeni iskrenog prijatelja, obitelj više od ičega, kao i dobre namjere. Kad bi se vratila una­zad deset godina, preporučila bi sebi da će sve biti točno onako kako treba, ‘ni više ni manje’.
— I da se malo manje uzrujavam oko nekih stvari, proći će, kao i sve što pro­lazi – rekla je.
Anita Dujić Broadfoot o Dubrovniku: 'Neki gradovi su jednostavno tvoji, uvuku ti se pod kožu'
Život u Hrvatskoj opušteniji
Trenutno živi u Hrvatskoj, no dio nje­nog života vezan je naravno uz Veliku Britaniju.
— Iako smo često u Velikoj Brita­niji, odabrali smo za bazu Hrvatsku. I to zato što je život tu ipak malo spo­riji, opušteniji, rekla bih, a i sigurniji. Jako volim Ujedinjeno Kraljevstvo, no životni ritam tamo je ubitačan, a to nekako ne ide s malim djetetom. Drago mi je što Lily odgajam u Hrvatskoj, a opet s druge strane svako malo putu­jemo što je sjajno za njezin razvoj i upo­znavanje drukčijeg – naglasila je Dujić Broadfoot koja na Instagramu inače ima više od 37 tisuća pratitelja. Za nju je to ‘vizualni dnevnik’.
— Oduvijek volim lijepo, u svemu, a tako nekako izgleda i moj profil. Puno lijepih sličica života koji me okružuje, od prirode, mode, nakita, interijera pa sve do hrane. Rijetko kada planiram sadržaj, većinom sve nastaje spon­tano, sto paše mom karakteru, a voljela bih da tako i ostane – kaže nam naša sugovornica.
Anita Dujić Broadfoot o Dubrovniku: 'Neki gradovi su jednostavno tvoji, uvuku ti se pod kožu'
BRAND ‘JUNO’ Klasičan nakit s pomakom
Osnivačica je i dizajnerica vlastitog branda nakita ‘Juno’. Brand postoji skoro pet godina i jako je, kako kaže, ponosna na njega.
— To je još uvijek mali brend, što meni i odgovara, a bazira se uglavnom na decentnom, minimalističkom nakitu u zlatu i srebru. Juno je klasičan nakit s pomakom koji zaista može nositi svatko. Nekako uspijevamo ‘plivati’ u ovim nesigurnim vodama, no jedva čekam povratak života u normalu – ističe nam Dujić Broadfoot. Inače, trenutno surađujem s nekim našim dizajnerima, još uvijek u ulozi modela, a također često kreira digitalni sadržaj kroz društvene mreže za mnoge brendove, ali core posao je – Juno.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 7. travnja 2021.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist