Politika

Anita Bonačić Obradović poziva na dijalog: Buka je podigla buku!

Dugo vremena svjedočimo problemu visoke razine buke unutar naše povijesne jezgre. Nakon što je usvojen Plan upravljanja koji kao jedan od bitnih ciljeva ističe smanjenje emitiranja buke u povijesnoj jezgri, donesena je Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti, kojom je Komunalnom redarstvu Grada Dubrovnika dodijeljen nadzor nad provedbom odluke po pitanju zaštite od buke na otvorenom prostoru u ugostiteljskim objektima – ističe u priopćenju za medije vijećnica SDP-a Anita Bonačić Obradović.

-Razumijemo da pitanje buke ima više uzročnika – od žamora ljudi na Stradunu, do aktivnosti ugostiteljskih objekata, dostavnih vozila, neprimjerenog ponašanja gostiju, osobito nakon završenog radnog vremena ugostiteljskih objekata. No, isto tako razumijemo i kako ova situacija može biti nepodnošljiva za naše sugrađane koji žive unutar zidina povijesne jezgre.

Svjedoci smo kako se ova pitanja često pretvaraju u polemike koje ne vode prema konkretnim rješenjima. Stoga pozivamo na konstruktivan i pomirljiv ton u ovom dijalogu. Svi smo mi dubrovački građani, svi smo dio ove priče, i svima nam je u interesu da Dubrovnik bude mjesto ugodno za život, ali i privlačno za posjetitelje.

Kao politička stranka zastupamo interese svih građana, i podržavamo razvoj gospodarstva naše prekrasne destinacije, te vjerujemo da je možda došlo vrijeme za traženje novih pristupa i rješenja. S tim u vezi, pozivamo sve strane na konstruktivni dijalog – sugrađane stare gradske jezgre, ugostitelje, te gradsku upravu – da sjednu za isti stol.

Vrijeme je da se ovo pitanje riješi na način koji je pošten, transparentan i jednak za sve. Razumljivo je za očekivati kako će gradski kotar s jedne, te ugostitelji s druge strane vući na svoju stranu, ali gradska uprave je tu da pronađe kompromis koji ima smisla za sve uključene strane, te za cijeli Grad Dubrovnik – mišljenja je vijećnica te napominje kako odredbe odluka trebaju biti jasne i primjenjive, bez prostora za nejednak tretman ili favoriziranje.

-A svi oni na koje se te odluke odnose, trebaju se pridržavati i poštivati ih. Svi sudionici ovog dijaloga moraju biti spremni na kompromis i suradnju, uvijek držeći na umu najbolje interese našeg Grada i njegovih stanovnika. Dubrovnik je naš dom, i svi zajedno moramo raditi na očuvanju njegove kulturne i povijesne baštine, uz održavanje kvalitete života za sve naše sugrađane. Valja nam se prisjetiti da baštinimo umijeće skladnosti, mjere u svemu, uključujući zahtjeve i odluke – zaključuje Anita Bonačić Obradović.

Pročitajte još

VLAHUŠIĆ VIJEĆNICIMA I PROČELNICIMA Ako podržavate zabranu rada obiteljskoga smještaja, otkažite svoje sobe i apartmane

Dulist

JADRAN BARAČ PODSJETIO ‘I Grad Dubrovnik se bavi najmom apartmana i soba’

Dulist

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ Zabrana novih apartmana udar je na običnu čeljad i pogodovanje velikim igračima

Dulist