Aktualno

Drvenim kućicama na Lokrumu 150 tisuća kuna

Drvenim kućicama na Lokrumu 150 tisuća kuna

Javna ustanova Rezervat Lokrum prijavila je na natječaj "Inovativni turizam" projekt "Dvije drvene kuće – MICE na Lokrumu"(Meetings, incentives, conferencing, exhibitions), koji je i prihvaćen.

Natječaj "Inovativni turizam" javni je poziv Ministarstva Turizma Republike Hrvatske zainteresiranima da se prijave za dodjelu bespovratnih sredstava državne potpore temeljem programa poticanja inovacija u turizmu. 

Odobrena su sredstva za sufinanciranje projekta MICE na Lokrumu u iznosu od  150 tisuća kuna iz državnog proračuna Republike Hrvatske za 2012 godinu, te je dobio i lokacijsku dozvolu. U pripremi je i Potvrda za glavni projekt, te ga je Ministarstvo ocijenilo dobrim i interesantnim.

Iz Javnog rezervata Ustanove Lokrum poručuju kako ih veseli što je prepoznat napor i nastojanje Ustanove da omogući inovativni, suvremen i zanimljiv pristup u edukaciji posjetitelja i promociji naše prirodne i kulturne baštine, kroz rekonstrukciju  dvije drvene kuće na Lokrumu, koje po materijalu gradnje i namjeni predstavljaju rijetkost na dubrovačkom području.

Drvene kuće uključivat će kongresnu salu u kojoj će se održavati seminari, radionice edukativnog karaktera i  konferencije sa pratećim sadržajima, uz poštivanje strogih konzervatorskih smjernica. Bit će dostupan invalidima i  izgrađen iz ekološki prihvatljivog materijala.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist