Sport

Andriji Habulinu, Vinku Pančevskom i Željku Đapiću nagrade Hrvatskog judo saveza za životno djelo, Petrunjeli Pavić nagrada za europsku prvakinju

Andriji Habulinu, Vinku Pančevskom i Željku Đapiću nagrade Hrvatskog judo saveza za životno djelo, Petrunjeli Pavić nagrada za europsku prvakinju

Nagrade Hrvatskog judo saveza dodijeljene su u četvrtak u Zagrebu. Nagrade za životno djelo dobili su osnivač Judo kluba Dubrovnik 1966 Andrija Habulin (1937. – 2017.), umirovljeni međunarodni sudac Vinko Pančevski te trener Željko Đapić (1955. – 2022.). Petrunjela Pavić je dobitnica nagrade za osvojeno 1. mjesto na Europskom prvenstvenu U23 u Sarajevu, koje se održalo u listopadu ove godine. Mlada judašica je postala mlađeseniorska prvakinja Europe u kategoriji do 78 kilograma.

Nagradu dodijeljenu Andriji Habulinu, preuzela je njegova kći Andrijana Žanetić, dok je nagradu dodijeljenu Vinku Pančevskom preuzeo trener Mateo Semiz.

Dojmove s dodjele nagrada, podijelile su s nama u kratkom razgovoru Andrijana Žanetić i Petrunjela Pavić, dok nam se Vinko Pančevski kratko javio iz Dublina.

-Bilo je dosta dirljivo, i meni je to jedna prilično osobna tema, s obzirom da smo bili dio juda kao njegova djeca. Od rođenja smo bili okruženi njegovim natjecateljima, znamo koliko se on u to unosio. Cijelom dušom se unosio u posao i nikada nije pravio razliku između bilo kojeg judaša. Stvarno je klub krenuo od nule, a on je svojim entuzijazmom i željom da klub postane uspješan, učinio klub izrazito uspješnim. Svoj posao nije radio, nego ga je baš živio od svojih početaka pa sve do kraja profesionalnog djelovanja. Vidi se koliko judo zanima ljude, što se vidi i po rezultatima koje danas još uvijek imamo, s obzirom da smo mala sredina u odnosu na neke veće. Ponosna sam na svog oca, koji je preminuo prije pet godina i vrlo sretna što je dobio nagradu za životno djelo – istaknula je Andrijana Žanetić.

-Drago mi je da sam dobila nagradu, što se prepoznaju moj trud, rad i rezultati. Nadam se da će u budućnosti biti još nagrada – istaknula je Petrunjela Pavić.

-Nagrada je očito priznanje da je ono što si radio bilo ispravno i kako treba, za što si trebao uložiti cijeli svoj život – naglasio je Vinko Pančevski.

Nagradu za životno djelo koje je dodijeljeno Đapiću temeljem zasluga za razvoj juda u Republici Hrvatskoj preuzela je njegova kći Kristina Đapić.

Kako ističu iz Judo kluba Dubrovnik, ovo je još jedno priznanje u nizu za njegovo djelovanje i razvoj te promicanje judo sporta u Hrvatskoj.

Željko Đapić dobitnik je i nagrade za životno djelo od Zajednice sporta Dubrovačko-neretvanske županije u svibnju ove godine. Također bio je proglašen najboljim trenerom Grada Dubrovnika i najboljim trenerom Dubrovačko-neretvanske županije.

Andriji Habulinu, Vinku Pančevskom i Željku Đapiću nagrade Hrvatskog judo saveza za životno djelo, Petrunjeli Pavić nagrada za europsku prvakinju-Trener Željko Đapić ostavio je neizbrisiv trag u judo sportu. Prenošenjem znanja i odgojem brojnih generacija od onih najmlađih pa sve do seniora, ostvarenim rezultatima i organizacijom judo turnira, kampova i seminara promicao je vrijednosti sporta i promovirao svoj Grad – napisali su iz kluba.

Andriji Habulinu, Vinku Pančevskom i Željku Đapiću nagrade Hrvatskog judo saveza za životno djelo, Petrunjeli Pavić nagrada za europsku prvakinjuS lijeva: Nikolina Klaić, Kristina Đapić, Tomislav Čuljak – počasni predsjednik HJS-a, Barbara Matić – svjetska prvakinja, Petrunjela Pavić – europska prvakinja, Andrijana Žanetić, Nada Duš, Mateo Semiz, Dominik Žanetić

Foto: Tino Marić HJS / Judo klub Dubrovnik

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist