Sport

Ana Konjuh korak do nagrade ‘Piotr Nurowski’

Ana Konjuh korak do nagrade 'Piotr Nurowski'

Ana Konjuh ušla je u najuži izbor za dobitnika prestižne nagrade'Piotr Nurowski', koju treću godinu uzastopno dodjeljuje Europski olimpijski odbor najboljem mladomsportašu Europe. 

Nagrada EOO-a dodjeljuje se u znak sjećanja na predsjednika Poljskog olimpijskog odbora Piotra Nurowskog, koji je u travnju 2010. godine s poljskim predsjednikom Lechom Kaczynskijem poginuo u zrakoplovnoj nesreći.

Uz Anu Odbor je među pet najboljih uvrstio još grčkog plivača Apostolosa Christoua, svjetskog juniorskogprvaka na 100 metara leđno, zatimbritansku plivačicu Abbie Wood,osvajačicu dva zlata i dva srebra na Europskim igrama mladih te još jednu plivačicu, Litvanku Rutu Meilutyte, koja je 2013. osvojila na seniorskom SP-u u Barceloni naslov svjetske prvakinje na 100 prsno pritom oborivši svjetski rekord i srebro na 50 metara prsno. U odabranom društvu još jeslovenski skijaš skakač, Cene Prevc, svjetski juniorski prvak te osvajač dva zlata, pojedinačno i ekipno na Europskim igrama mladih.

Odluku, tko je najbolji, EOC će donijeti u Rimu 22. studenoga na 42. zasjedanju svoje glavne Skupštine.

Nastup u Turskoj

Inače, Ana je druga nositeljica kvalifikacija 50.000 američkih dolara turnira u Istanbulu, Kramer Cupa.  Bit će slobodna u 1. kolu te će joj prva prepreka na putu do glavnog turnira bit uspješnija iz ogleda u kojem se sastaju Rumunjka Gabriela Talaba i Nina Zander iz Njemačke.Glavni turnir počinje u ponedjeljak, 4. studenoga, kada završavaju kvalifikacije.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr