Aktualno

Aleksandar Stanković u Lazaretima predstavlja ‘Depru’

stankovic depra

Poznati novinar i voditelj Aleksandar Stanković stiže u Dubrovnik gdje će predstaviti svoju knjigu ‘Depra’.
Predstavljanje knjige održat će se u organizaciji Dubrovačke baštine u utorak, 5. ožujka u 19 sati u lađi III Lazareta.
Stanković, koji je više od dvadeset godina dio televizijskog etera, autor i voditelj najgledanijih televizijskih emisija, javno je priznao kako godinama boluje od depresije. Za Stankovićevu bolest znao je tek njegov blizak krug ljudi, prijatelji i obitelj, a sada je u knjizi prvi put odlučio javno progovoriti o tom bolnom iskustvu. -Depresija je kada tri mjeseca čekaš da ti 15 minuta bude bolje. Depresija je razmišljanje kako bi svijet bio bolje mjesto bez tebe i kako bi ti bio sretniji bez svijeta – napisao je Stanković.
Kombinirajući prozne zapise i poeziju, Aleksandar Stanković donio je dojmljivu, hrabru i za hrvatsko društvo izuzetno važnu knjigu; psihičke bolesti poput depresije još uvijek su društveni tabu i tema o kojoj se teško progovara. Stanković ističe: ‘Knjigu sam odlučio izdati da bih pomogao drugim ljudima koji imaju problema s depresijom i da bih, barem djelomice, s njih skinuo stigmu luđaka koji su izopćeni iz zajednice.’
-Pozivamo vas da nam se pridružite na promociji knjige ‘Depra’ i ovim putem bi napomenuli kako će nakon razgovora autor Aleksandar Stanković odgovarati na pitanja publike i potpisivati knjige – poručuju iz Dubrovačke baštine.

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO CIJENE Koliko košta večera s Michelinovom zvjezdicom?

Nora Di Leo

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Dulist

U ponedjeljak radovi na gruškoj placi – otklanjaju se uočeni nedostatci na pokretnim tendama

Dulist