Aktualno

Ako piješ, ne vozi! Samo nazovi Plavi Taxi

Ako piješ, ne vozi! Samo nazovi Plavi Taxi

‘Ako piješ, ne vozi, samo nazovi’ naziv je projekta kojeg provodi udruga Plavi Taxi Dubrovnik i Sigurnost u prometu. Naime, Sve je veći broj vozača kojima se mijenjaju stavovi prema konzumiranju alkohola i vožnji. Kod jednih zasigurno zbog zakonskih zabrana, a kod drugih zbog visokih kazni za vožnju pod utjecajem alkohola, posebice nakon stupanja novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Udruga Sigurnost u prometu i Plavi taxi Dubrovnik pokrenuli su pilot projekt ‘AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI’. Radi se o projektu koji se sada provodi treću godinu zaredom u kojem sudjeluju dva volontera s dva službena automobila, koji dežuraju vikendom petak na subotu i subotu na nedjelju i na poziv u vremenu od 20 – 23 sati prevoze pripite vozače kućama. PLAVI TAXI možete dobiti na broj 332 222.
– Ovaj projekt će se provoditi od 15. prosinca 2021. do 2.1.2022.godine, samo za područje grada Dubrovnika i Mokošice. Cilj navedenog projekta je ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u ono pred blagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće sa uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom – poručili su.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist