Aktualno

Ako idete na autobusni, ostavite otvorenu ombrelu!

Ako idete na autobusni, ostavite otvorenu ombrelu!

Svima kojima je Autobusni kolodvor Dubrovnik neizbježna lokacija tijekom školskih i radnih dana, preko vikenda ili u vrijeme nešto daljih putovanja, sigurni smo da im nije posebno draga tijekom kišnih dana. Riječ je o koliko-toliko modernom kolodvoru, s manje-više dobrom ponudom, ali kad se radi o limenoj nadstrešnici, mislimo kako će se svi složiti da je njoj potreban popravak, odnosno da će se trebati – mijenjati. Naime, ako stojite ispod nje, zasigurno će vam trebati i dalje ombrela. Jednostavno, ona prokišnjava cijelom svojom ‘putanjom’. Nije da ćete se momentalno smočiti do kože, ali nije ugodno stati na navedenoj lokaciji dulje vrijeme. Pogotovo ako nosite neke vrijedne stvari sa sobom. Vjerujemo kako se radi o problemu za koji zna veći dio naše javnosti, ali nevjerojatno je kako je on i dalje prisutan. Zamišljamo lica stranih putnika kad stoje tijekom kišnog razdoblja na autobusnom kolodvoru. O prokišnjavanju svjedoče i fotografije mokrih pločica Autobusnog kolodvora Dubrovnik koje smo zabilježili tijekom proteklih kišnih dana.

‘Libertas je podstanar’
Poslali smo upit i Libertasu, pod čijom je nadležnošću kolodvor. Pitali smo ih jesu li upoznati s navedenim problemom i planiraju li u budućnosti rekonstrukciju limenog krova nadstrešnice na Autobusnom kolodvoru… U svom su odgovoru najavili određene radove, ali o njima nisu detaljizirali. —Libertas je kolokvijalno govoreći podstanar Luke Dubrovnik u prostoru autobusnog kolodvora. Nadalje, u najavi su prostorne-planske i investicijske intervencije u putnički terminal na sadašnjem prostoru kolodvora u organizaciji upravitelja i koncesionara istog prostora – istaknuli su.
—Imajući u vidu ranije navedene dvije činjenice, što se tiče nas kao podstanara treba sagledavati sve krupnije investicije u infrastrukturu koja je tu još jedno ograničeno vremensko razdoblje. Kolodvorsku nadstrešnicu po potrebi parcijalno saniramo, a lani je bila jedna od takvih i spremni smo odraditi još neke dodatne ako bude potrebe – također su naveli u odgovoru. Podsjetit ćemo na početak veljače ove godine kad je olujna bura odnijela veći dio limenog krova nadstrešnice na autobusnom kolodvoru, a na čiju se sanaciju čekalo dulje vrijeme. Bez obzira što iz Libertasa govore da su samo ‘podstanari’ te kako se na području današnjeg kolodvora planira izgradnja terminala, o kojem se govori godinama, potrebno je malo više pažnje posvetiti sadašnjem objektu. • MP

HOĆE LI USKORO RAMPA?
‘Mi ćemo se prilagoditi’
Libertas Dubrovnik smo također pitali je li točno kako se uskoro planira postavljanje rampe na Autobusnom kolodvoru u Dubrovniku. Riječ je o temi o kojoj se dulje vrijeme priča, ali sve je ostalo na nekim najavama o mogućem postavljanju.
—Što se tiče rampi, postavljanje i organizacija istih nije u režiji Libertasa. Mi ćemo se novoj regulaciji prometa na prostoru kolodvora prilagoditi, ma kakva ona bila – naveli su.

Objavljeno u tiskanom izdanju 29. studenog

Pročitajte još

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna pobjednik je Dore!

Dulist

JARAK ZGROŽEN ‘Nož u grudi nedužnom mladiću je obično, a ne teško ubojstvo?’

Dulist

Ovog ponedjeljka daruj krv i spasi život!

Dulist