Aktualno

Ako dvije godine niste platili naknadu, ministarstvo vam briše plovila iz upisnika

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture će do kraja 2022. godine provesti postupak brisanja jahti i brodica upisanih u Upisnik brodova Republike Hrvatske, čiji vlasnici dvije godine uzastopno nisu platili naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja, prenose iz ministarstva.

Stoga se ovim putem ponovno pozivaju svi vlasnici da, najkasnije do 15. prosinca 2022. godine, podmire svoja dugovanja ili dostave potvrde o provedenim uplatama ukoliko su naknade plaćene, ali nisu ispravno evidentirane.

Popis imena i/ili oznaka svih jahti i brodica za koje ovo Ministarstvo nema evidentiranu uplatu za 2020. i 2021. godinu moguće je pronaći na internetskoj stranici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova.

Tijekom 2021. godine, sukladno odredbama Pomorskog zakonika, brisano je ukupno 8.551 brodica i jahti, dok se prema trenutnom stanju dugovanja u 2022. godini očekuje brisanje ukupno 8.829 brodica i jahti.

Napominjemo i kako se jahte i brodice, koje su brisane temeljem odredbi o neplaćanju zakonom propisanih naknada, mogu ponovno upisati u upisnik brodova isključivo u postupku prvog upisa, koji podrazumijeva i utvrđivanje tehničke prihvatljivosti i usklađenosti s trenutno propisanim tehničkim standardima koji se odnose na nove jahte i brodice.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[PELJEŠAC JE ONLINE] Cijeli Jadran je od sada pokriven mjerenjima meteoroloških radara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija