Aktualno

AKCIJA ZA MANJE TRAGEDIJA Riješite se oružja bez sankcija

Pod motom ‘Manje oružja-manje tragedija’ Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intenzivira akciju prikupljanja ilegalnog oružja te poziva građane da se riješe oružja bez sankcija i svoj život, kao i život svojih ukućana, učine sigurnijim. U sklopu dosadašnjih akcija građani naše Županije predali su veliki broj oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, ali smatramo da je među nekim od građana još uvijek ostao dio oružja i eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata.

Iz policije podsjećaju da svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u doći u najbližu policijsku postaju, nakon čega će policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva i odnijeti ih na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu. Iz policije napominju da je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

U sljedećih mjesec dana građani će, kao i prethodnih godina, imati priliku na Info pultovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama na području Županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava.

Termini info pultova:

1. 15. prosinca 2021. godine (srijeda) u vremenu od 10 do 12 sati na Pilama,

2. 21. prosinca 2021. godine (utorak) u vremenu od 10 do 12 sati u Orebiću (na trajektnom pristaništu),

3. 30. prosinca 2021. godine (četvrtak) u vremenu od 10 do 12 sati u mjestu Čibači (ispred trgovačkog centra Lidl),

4. 3. siječnja 2022. godine (ponedjeljak) u vremenu od 11 do 13 sati na Korčuli (Trg Plokata),

5. 7. siječnja 2022. godine (petak) u vremenu od 10 do 12 sati u Metkoviću (Trg kralja Tomislava),

6. 11. siječnja 2022. godine (utorak) u vremenu od 10 do 12 sati u Pločama, na rivi

Pročitajte još

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Velike gužve kroz Župu, Brgat, Grad…

Dulist

AKCIJA ZA SVAKU POHVALU Cisterna ‘zapela’ na Pošti Lapad, prometni redar spasio stvar!

Zvonimir Pandža

POSLOVNA PRIČA FRANA LUBURE I PERA BARKIDŽIJE Naši električni MYNT motori mogu biti dio rješenja prometnih gužvi!

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija