Aktualno

AKCIJA POLICIJE Flika dijelio prigodne poklone savjesnim vozačima

AKCIJA POLICIJE Flika dijelio prigodne poklone savjesnim vozačima

Na svim prometnicama u našoj županiji tijekom utorka i srijede provodi se operativno-preventivna akcija pod nazivom ‘Četiri ubojice u prometu’.

-Ovo je jedna u nizu preventivnih akcija koje provodi policijska uprava u prometu kako bi osvijestila građane na poštivanje prometnih pravila i propisa – rekao je načelnik PU DN Ivan Pavličević istaknuvši kako je najčešći uzrok svih prometnih nesreća brzina. U okviru akcije policijski službenici provode pojačani nadzor vozila i vozača usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji nerijetko dovode do najtežih stradavanja u prometu, a to su prije svega prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštene brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela tijekom vožnje.

Akciji se drugu zaredom pridružio dubrovački glumac Branimir Vidić – Flika koji je s načelnikom Pavličevićem uručio prigodni poklon vozačima koji u sklopu prometne kontrole ne budu zatečeni u prometnom prekršaju.

-Ovo je hvalevrijedna akcija jer dolaze dani kad smo svi malo opušteniji i znamo učiniti gluposti koje nisu dobre – istaknuo je Flika.

Broj prometnih nesreća manji za 40 posto
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska tijekom ove godine bilježi značajno poboljšanje prometne statistike. Broj prometnih nesreća pao je za gotovo 40 posto, broj teško ozlijeđenih osoba smanjen je za 47 posto, dok je broj smrtno stradalih osoba smanjen za 55 posto u odnosu na prethodnu, 2019. godinu.

-Na kraju ove kalendarske godine mogu reći da smo zadovoljni s učinkom u prometu, odnosno s posljedicama koje se u prometu događaju. Naravno, s brojevima nismo u potpunosti zadovoljni dok god u prometu ima prometnih nesreća, teško ozlijeđenih i smrtno stradalih – rekao je Pavličević.

Poboljšanju prometne statistike pridonijele su policijske akcije te, kako dalje navodi načelnik, svijest i savjest sugrađana, odnosno svih sudionika u prometu te poštivanje prometnih propisa.

-Pozivamo sve naše sugrađane na poštivanje prometnih propisa u ovo blagdansko vrijeme – naglasio je Pavličević.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist