Crna kronika

Akcija “Gladius”: Uhićen autoprijevoznik

Akcija "Gladius": Uhićen autoprijevoznik

U sklopu međunarodne policijske akcije „Gladius“ u Dubrovniku je zbog sumnje na krijumčarenje opojnih droga uhićen S.J. (40), inače autoprijevoznik iz Mokošice.

Kako duList neslužbeno saznaje, akciju je inicirala i provela Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u suradnji sa zagrebačkim USKOK-om. S.J. se pritom sumnjiči na krijumčarenje više od 50 kilograma opojne droge marihuane, i to iz Crne Gore za Zagreb u autobusu kojeg je vozio tijekom obavljanja svakodnevnog posla u jednoj dubrovačkoj turističkoj agenciji.

Ukupno je u akciji prijavljeno devet osoba, od kojih su neka nova imena, a neki su već bili obuhvaćeni ranijom akcijom iz travnja ove godine. Svi su privedeni u zatvor Remetinec u Zagrebu.

Kako saznajemo, prilikom provođene istrage prema svim uključenim sudionicima zločinačke organizacije na prostoru Dubrovnika i Republike Hrvatske te Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije preslušano je preko 150 tisuća telefonskih razgovora, iz kojih su prikupljeni mnogobrojni korisni podaci o kriminalnim aktivnostima članova kriminalne organizacije, kao i o osobama iz javnog života koji su im bili podrška.

Podsjetimo, dosad je u sklopu međunarodne policijske akcije „Gladius“ na području Republike Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Albanije uhićeno više od 50 osoba i to zbog sumnje u krijumčarenje i preprodaju opojnih droga.

Na redakcijske mailove jutros je stiglo priopćenje iz PU DN u kojem daju osvrt na rezultate akcije Gladius.

U nastavku kriminalističkog istraživanja pod nazivom Gladius, u kojem je u travnju 2013.godine na području Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije uhićena organizirana skupina radi sumnje u krijumčarenje i preprodaju opojnih droga, policijski službenici Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i identiteta drugih osoba koje su sudjelovale u organiziranju i krijumčarenju opojnih droga.

Postoje osnove sumnje da su dvojica hrvatskih državljana organizirali zločinačko udruženje sa osobama iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine radi nabave većih količina droge marihuane. Nadalje, za prenošenje i prodaju droge marihuane krajnjim kupcima na području Republike Hrvatske i Zapadne Europe u zajedničko djelovanje angažirali su sedam osoba, pet hrvatskih i dva državljana Republike Srbije. Njih se sumnjiči da su u vremenu od rujna 2012. do travnja 2013 godine u tri navrata prokrijumčarili najmanje 93 kg marihuane.

Na području Dubrovnika i Zagreba, u petak i subotu, 26. i 27. srpnja, uhićene su četiri osobe, koje su po završetku kriminalističkog istraživanja privedene pritvorskom nadzorniku dok se četiri osobe već nalaze u istražnom zatvoru, a jedna osoba je nedostupna. 

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist