Aktualno

Air France povećava broj letova prema Dubrovniku

air france

Snažna potražnja za putovanjima u kombinaciji s ukidanjem posljednjih preostalih ograničenja putovanja znači da će Air France poslovati na razini 2019.godine. Za ljetnu sezonu 2023. (travanj – listopad), Air France će letjeti do 835 puta dnevno, na 191 odredište u 89 zemalja. U Hrvatskoj će se povećati letovi prema Splitu i Dubrovniku.

Air France leti svakodnevno iz Zagreba za Pariz. Od 30. travnja 2023. prema Splitu letjet će jednom tjedno, a od srpnja 2023. godine do 5 puta tjedno. Zračna luka Dubrovnik je do kraja travnja povezana s Parizom jednom tjedno, a u kolovozu svaki dan.

Ljetna sezona 2023. označit će prekretnicu u redu letenja Air Francea na dugim relacijama. Tijekom proljeća postupno će se povećavati broj letova za Peking, Šangaj i Hong Kong kako bi do 1. srpnja dostigao jedan let dnevno po odredištu ili 21 let tjedno. U Aziji povećava broj letova prema Tokiju do 14, a u Sjevernoj Americi će u ljetnoj sezoni obavljati do 180 letova tjedno od/prema 14 američkih odredišta, kao i 50 letova u 5 kanadskih gradova.

Air France je jedini zračni prijevoznik s direktnim letovima između Ottawe i Europe. Zrakoplovna tvrtka nastavit će letove između Pariz-Charles-de-Gaulle-a i Quebec Cityja od svibnja 2023., te će uvesti novi let Pariz-Charles-de-Gaulle-Ottawa 27. svibnja. S pet izravnih letova svaki tjedan, na Airbusu A330-200 Air France će ovog će ljeta postati vodeći europski zračni prijevoznik po kapacitetu koji povezuje Europu i Kanadu.

U Africi će nastaviti održavati kapacitete sjedala iznad razine iz 2019. godine. Od 12. lipnja 2023. Air France će početi letjeti za Dar Es Salaam (Tanzanija), dok će na Karibima otvoriti novi let 5. svibnja 2023. koji će povezivati Cayenne (Francuska Gvajana) i Belém (Brazil), jednom tjedno na Airbusu A320. Prema ovom rasporedu letenja povećat će se broj Air Franceovih dugolinijskih odredišta na 85.

– Air France će ovoga će ljeta letjeti do 650 puta dnevno do 106 francuskih i europskih odredišta kako bi svojim putnicima dodatno olakšao putovanja na kratkim i srednjim relacijama. Osim redovnog rasporeda, zračni prijevoznik će letjeti na 66 sezonskih linija u Francuskoj i Europi – navode u priopćenju.

 

Pročitajte još

Barcelona planira zabraniti iznajmljivanje apartmana turistima

Dulist

ISTRAŽILI SMO CIJENE Koliko košta večera s Michelinovom zvjezdicom?

Nora Di Leo

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Dulist