Sport

Aediumu sedam medalja!

Aediumu sedam medalja!

U subotu i nedjelju 18. i 19. studenog u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za mlađe kadete (do 13 g.) i mlađe juniore (do 17 g.).

U kategoriji mlađih kadeta ukupno je sudjelovalo 15 igračica i 20 igrača iz 10 klubova iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Makarske, Novske, Velike Gorice i Zagreba,

dok je u kategoriji mlađih juniora ukupno nastupilo 16 igračica i 15 igrača iz 9 klubova iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Makarske, Novske, Velike Gorice i Zagreba.

Badmintonski klub Aedium je nastupio s 5 igračica i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera i svi su osvojili barem jednu medalju.

Ukupno su osvojili sedam medalja, 3 u pojedinačnim i 4 u parskim konkurencijama.

Kod mlađih kadeta najuspješniji je bio Marko Janičić, koji se osvojio 3 brončane medalje, po jednu u pojedinačnoj i u dvije parske konkurencije.

Pojedinačno, Marko je do polufinala ostvario dvije pobjede, a onda je bolji od njega bio prvi nositelj i kasniji pobjednik Roko Pipunić iz Zagreba.

U konkurenciji muških parova, sa suigračem Josipom Đerijem iz Čakovca, Marko je isto zaustavljen u polufinalu, i to opet od kasnijeg pobjedničkog para Bajzek/Kula iz Novske.

Kod mlađih kadetkinja uspješna je bila Nika Matana, koja je u osvojila 2 brončane medalje. Jednu u pojedinačnoj konkurenciji, gdje je nakon dvije pobjede u eliminacijskom dijelu,

izgubila u polufinalu od druge nositeljice Lucije Mežnarić iz Novske. Drugu brončanu medalju Nika je osvojila s Markom u konkurenciji mješovitih parova.

Kod mlađih juniorki dvije medalje, brončanu u pojedinačnoj konkurenciji i srebrnu u mješovitim parovima, osvojila je Barbara Janičić.

Pojedinačno je Barbara stigla do polufinala gdje je zaustavljena od prve nositeljice i kasnije pobjednice Inge Sadaić iz Zagreba,

dok je u mješovitim parovima s Bornom Vadljom iz Čakovca osvojila drugo mjesto, a u finalu su bolji od njih bili par Sadaić/Meglić iz Zagreba.

U konkurenciji ženskih parova Maris Guca i Nikolina Kabiček su osvojile brončanu medalju. U polufinalu bolje od njih su bile Cvitkušić/Šaban, koje su na kraju i osvojile prvenstvo.

Isti taj pobjednički par je u četvrtfinalu bio bolji od Barbare i njene suigračice u paru Ire Misir iz Velike Gorice.

FOTO: BK Aedium

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr