DuList IN

A na koncert Nena Belana i Fiumensa ide…

Na Park Orsula Music Festivalu večeras nastupa neponovljivi Neno Belan sa svojim Fiumensa, a mi objavljujemo tko je bio tako brz u slanju e-maila i zaslužio dvije ulaznice za ovaj, vjerujemo, sjajan večerašnji koncert.

U masi vaših e-mailova kojima ste se natjecali za ulaznice i čime ste pokazali kakav interes vlada za koncert splitskog rockera, najbrži je ipak bio naš čitatelj Miro Ćuzulan, čiju ćemo brzinu u reakciji nagraditi s dvije ulaznice. Čestitamo!

Podsjetimo, Neno Belan, Splićanin s riječkom adresom, s razlogom se može smatrati legendom hrvatske pop-rock glazbe. Svoju je karijeru počeo s grupom Đavoli s kojom 1986. objavljuje prvi studijski album „Ljubav i moda“. Slijedila su još tri izdanja s Đavolima koji su vrlo brzo postali velike zvijezde u bivšoj Jugoslaviji, a početkom devedesetih Belan nastavlja sa solo karijerom. Selidbom u Rijeku, Belanu se kao prateći bend priključuju Fiumensi, a iako u posljednje vrijeme rijetko objavljuje albume (od 2002. objavljena samo dva), Belan je cijelo vrijeme prisutan na domaćoj sceni sa svojim prepoznatljivim pjesmama ljubavne tematike.

Već dugi niz godina Neno Belan povodom Valentinova nastupa u Zagrebu, a ove godine je pripremio poseban projekt za taj koncert – unplugged zastup s presjekom karijere u novim aranžmanima poznatih pjesama. Zanimanje publike za taj koncert je bilo veliko pa je Tvornica kulture bila rasprodana 2 dana za redom, a svi koji su nazočili tim koncertima bili su jednoglasni da je riječ o iznimnom događaju.

– Koncert je potrajao gotovo tri sata, a publika bi, da se nju pitalo, u istom ritmu nastavila do jutra – pisao je tada Večernji list, a internetska stranica Muzika.hr ističe:
– Koncert je pokazao Nenu i bend u uobičajeno vrhunskoj formi, a dodavanje noviteta pozitivno je utjecalo na izvedbe Belanovih hitova.

Nakon tog uspjeha, Belan i Fiumensi su odlučili nastaviti s unplugged nastupima, a dubrovačka publika će u parku Orsula po prvi put svjedočiti ovakvoj vrsti izvedbe njihovog bogatog repertoara.

Pročitajte još

PRAVI LJETNI ŠUŠUR Koga smo sve ‘uhvatili’ u opuštenom noćnom điru Gradom?

DR. ANA BEKIĆ O ESTETSKIM KOREKCIJAMA Dubrovkinje vole neprimjetne zahvate

Maria Prkut

‘VOLIM OVAJ ČAROBNI GRAD’ Goran Višnjić nije propustio s kolegom Boškovićem popiti piće u Antuninskoj ulici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija