DuList IN

IZ PULE U DUBROVNIK U sklopu Igara uživajte u nagrađivanim filmovima

IZ PULE U DUBROVNIK U sklopu Igara uživajte u nagrađivanim filmovima

U nastavku filmskog programa, a u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, 68. Igre donose selekciju iz Međunarodnog programa Pulskog filmskog festivala i to britansku krimi dramu Nož u našim leđima koja je na rasporedu sutra, 2. kolovoza, a već u petak, 4. kolovoza prikazat će se i francuska drama Preblizu suncu.

Obje projekcije su u Ljetnom kinu Jadran s početkom u 21:30 sati.

Režiju krimi-drame Nož u našim leđima (Trespass against us) potpisuje Adam Smith, a glavnu ulogu tumači Michael Fassbender. Film prati tri naraštaja obitelji Cutler koji žive kao ozloglašeni bjegunci u najbogatijem dijelu Velike Britanije. Nasljednik klana sukobit će se s obiteljskim patrijarhom kad pokuša završiti sa životom bjegunca. Film je prikazan na međunarodnim filmskim festivalima u Torontu, Londonu, a u Macau je dobio nagradu žirija.

Francuska drama Preblizu suncu (Au plus près du Soleil) priča priču o Sophie koja je istražna sutkinja i koja ispituje Juliette, osumnjičenu za zloporabu povjerenja i potkradanje ljubavnika. Nakon istrage Sophie shvaća da je Juliette biološka majka njezina usvojenog sina. Umjesto da se izuzme iz slučaja, sutkinja nastavlja, no njezinu se suprugu to ne sviđa pa stupa u kontakt s Juliette. Redatelj Yves Angelo francuski je snimatelj, redatelj i scenarist koji je tri puta bio dobitnik nagrade César za najbolju kameru.

Filmski program će 19. kolovoza zatvoriti belgijsko nizozemska komedija Kralj Belgijanaca. Ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, u Luži te na ulazu 1 sat prije početka projekcije.

Pročitajte još

U TEATRU Večer mjuzikla s Ines Tričković

Dulist

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist